Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda, prezenţi la Scaieşti în campanie electorală

0
217

Scaesti (3)Preşedintele organizaţiei judeţene Dolj a PSD, deputatul Claudiu Manda, a participat, marţi seara, împreună cu primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, la evenimentul de prezentare a candidatului formaţiunii social-democrate la funcţia de primar al comunei Scăeşti, Mihaela Mateescu, precum şi a echipei de consilieri locali propuse de PSD.

Alături de liderul social-democraţilor doljeni s-au aflat candidaţii la o funcţie de consilier judeţean Lavinia Craioveanu, Alexandra Presură şi Carmen Velişcu, precum şi primarul comunei Işalniţa, Ovidiu Flori.

„Sunt încântat să văd atâta lume strânsă în jurul viitorului primar al comunei, doamna Mihaela Mateescu. Este un semn de apreciere pentru un om ale cărui merite sunt apreciate de către comunitate. Am venit la Scăeşti cu mult drag şi cu un scop foarte clar – să o susţinem pe Mihaela. De asemenea, noi susţinem ca femeile să joace un rol cât mai important în politică şi administraţie. La Craiova avem, în acest sens, un exemplu reuşit, în persoana doamnei primar Lia Olguţa Vasilescu, care a candidat când aproape nimeni nu-i dădea nicio şansă şi, iată, astăzi oraşul a înflorit sub mandatul său.

Eu îmi doresc ca, la finalul mandatului doamnei primar Mihaela Mateescu, peste patru ani, să ne mândrim cu proiectele şi investiţiile derulate la Scăeşti, aşa cum o facem acum cu realizările doamnei Lia Olguţa Vasilescu. PSD promovează femeile, pentru că noi credem că pot face treabă foarte bună atât în administraţie, cât şi în politică.

Dacă aveţi încredere în candidatul Mihaela Mateescu şi în proiectul pe care vi-l propune pentru dezvoltarea comunei, atunci, duminică, aveţi o singură opţiune: să votaţi PSD pe toată linia – primar, consiliul local şi consiliul judeţean”, a declarat preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda.

La rândul său, primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a precizat: „Am venit astăzi să garantez pentru Mihaela Mateescu, după cum şi pentru mine au garantat alte femei, în urmă cu patru ani, atunci când mai nimeni nu mă credita cu şanse reale. Am intrat fără experienţă în administraţia publică şi, cu toate acestea, cred că mulţi dintre dumneavoastră au avut ocazia să constate cât de mult s-a schimbat în ultimii ani Craiova.

În schimb, Mihaela vine deja cu o experienţă notabilă în administraţie, ca să nu mai spunem că este viceprimar cu atribuţii de primar şi ştie foarte bine ce are de făcut. A venit de multe ori să-mi ceară sfatul, chiar atunci când nu se punea problema să candideze la primărie, ceea ce înseamnă că o interesează soarta acestei comune şi, de altfel, să ştiţi că ne interesează pe toţi. Drept dovadă, în următorii patru ani se va introduce şi reţeaua de canalizare, pentru că am accesat deja fonduri pentru a doua etapă a master planului pentru apă şi canalizare. Este rezultatul unei colaborări între municipiul Craiova, care este principalul acţionar al Companiei de Apă Oltenia, şi Consiliul Judeţean Dolj.

De asemenea, realizăm şi cea de-a doua conductă de aducţiune a apei de la Isvarna, prin ceea ce va fi cel mai important contract de lucrări din Europa de Est. Finanţarea a fost deja obţinută, chiar dacă pentru mulţi poate părea incredibil, dat fiind că, de la Revoluţie, nu s-a mai întâlnit o investiţie de asemenea proporţii în această zonă. Vorbim despre 123 de milioane de euro, sumă care este deja asigurată din fonduri europene, şi deja a fost lansată licitaţia pentru atribuirea contractului.

Eu rămân alături de Mihaela, o voi sprijini şi în continuare, pentru că are calităţile necesare unui primar: este preocupată de comunitatea din care face parte şi îşi doreşte, realmente, să realizeze cât mai multe lucruri în beneficiul localităţii.

Scăeşti este o comună foarte frumoasă, dar, din nefericire, nu este şi una foarte bogată. Eu sper, însă, că în următorul mandat, prin ambiţia unei femei – şi vă spun că o femeie munceşte de patru ori mai mult decât un bărbat pentru a îndeplini ce şi-a propus – şi localitatea dumneavoastră se va dezvolta şi se va transforma vizibil, aşa cum a făcut-o şi Craiova în ultimii patru ani.

Vă urez mult succes şi vă rog ca voturile dumneavoastră să meargă şi către lista PSD pentru consiliul local – pentru că un primar, fără o echipă care să-l susţină, nu poate realiza prea mult – şi, de asemenea, către lista pentru consiliul judeţean, deoarece de la acest nivel poate veni un important ajutor, inclusiv financiar, pentru dezvoltarea comunei.“

Mihaela Mateescu, candidatul PSD pentru funcţia de primar al comunei Scăeşti, a afirmat: „Le mulţumesc reprezentanţilor din conducerea PSD Dolj, care ne onorează prin prezenţa lor alături de noi, precum şi pentru încrederea acordată în această perioadă, în care am îndeplinit atribuţiile de primar al comunei Scăeşti, timp în care ne-am preocupat să ducem la bun sfârşit câteva obiective importante pentru comunitatea noastră.

În ceea ce priveşte infrastructura rutieră, a fost finalizată asfaltarea mai multor uliţe comunale, celelalte au fost pietruite şi întreţinute, la fel şi drumurile agricole. S-a extins reţeaua de alimentare cu apă în zone care nu beneficiau de aceste servicii şi s-a început decolmatarea canalelor. În privinţa sistemului de canalizare, avem în derulare licitaţia pentru actualizarea studiului de fezabilitate. De asemenea, au fost iniţiate demersurile pentru conectarea comunei la conducta de aducţiune a apei de la Isvarna, iar în zona din faţa primăriei am început amenajarea unui spaţiu verde.

Aceste realizări au fost posibile cu ajutorul echipei pe care am avut-o alături de mine şi care m-a susţinut. Dacă doriţi ca, împreună, să ducem mai departe dezvoltarea comunei noastre, în următorul mandat, vă aştept să vă spuneţi cuvântul duminică, prin vot.“

Preşedinta Organizaţiei de Femei, Lavinia Craioveanu, candidată din partea PSD la o funcţie de consilier judeţean, a declarat: „Am venit cu mare plăcere la Scăeşti, pentru a susţine candidatura unei femei la funcţia de primar al localităţii dumneavoastră. Mă bucur că aţi venit în număr atât de mare, pentru că oferiţi un mesaj de forţă, un mesaj de sprijin pentru candidatul PSD la primărie. Vă rog ca, duminică, să vă mobilizaţi şi să o votaţi pe Mihaela Mateescu la Primăria Scăeşti, precum şi lista PSD pentru consiliul local şi consiliul judeţean.”

 

Biroul de presă al PSD Dolj