A avut loc şi ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Dolj, mandatul 2008-20012

1
336

Consilierii judeţeni s-au întrunit, ieri, în ultima şedinţă din acest mandat. Unii dintre ei se vor întoarce şi după 10 iunie a.c., alţii nici nu mai sunt pe listele de consilieri judeţeni.  Dincolo de atmosfera de despărţire, şedinţa a fost una serioasă şi s-au votat câteva proiecte de hotărâre foarte importante. Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, le-a mulţumit încă odată tuturor, şi a declarat că acesta a fost cel mai bun Consiliu.  

“Suntem în număr foarte mare la această ultimă şedinţă a Consiliului Judeţean Dolj şi vă mulţumesc că aţi tratat aşa cum se cuvine acest eveniment. Au trecut peste noi patru ani de zile şi vreau să fiţi mândii că dumneavoastră, cei care reprezentaţi parlamentul local, aţi fost cel mai bun consiliu judeţean pe care l-a avut vreodată judeţul Dolj. Aţi fost în această perioadă de timp la post şi aţi aprobat proiecte deosebit de importante, sute de milioane de euro de la UE şi din bugetul statului. Dumneavoastră sunteţi cei care aţi stabilit strategia judeţului. Noi, cei de aici, suntem cei care au pus în execuţie ceea ce dumneavoastră aţi stabilit şi de aceea vă spun că aproape că mi-e greu să vă spun că am văzut pe undeva oameni mai calificaţi decât Consiliul Judeţean şi vă spun asta pentru toţi cei care sunteţi în jurul mesei, indiferent de culoarea politică. Poate au fost momente mai tensionate, mai încrâncenate uneori, dar ele au fost în limita bunei cuvinţe, nu au fost atacuri la persoane şi au fost de cele mai multe ori lupte de idei şi soluţii. Aşa cum aţi remarcat şi noi de foarte multe ori, am dat dovadă de flexibilitate şi am ales soluţia cea mai bună, chiar dacă am venit cu o idee, am plecat cu a dumneavoastră dacă am considerat că este mai bună decât a noastră. Vă mulţumim tuturor pentru activitatea desfăşurată, ea a fost destul de productivă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj Ion Prioteasa, în deschiderea şedinţei de ieri.  

49 de şedinţe ordinare, patru extraordinare şi 1006 hotărâri adoptate

Ion Prioteasa a făcut şi un mic bilanţ al şedinţelor de Consiliul Judeţean, şi a reieşit că din 1006 hotărâri, doar 10 au fost declarate ca fiind nelegale, iar instanţa de judecată a decis 9 dintre ele sunt de fapt legale, respingând acţiunea Prefecturii Dolj: „În această perioadă am ţinut 49 de şedinţe, patru şedinţe extraordinare şi am adoptat 1006 hotărâri de consiliu care au fost verificate sub aspectul legalităţii de către Instituţia Prefectului. Pentru un număr de 10 hotărâri adoptate, Instituţia Prefectului a considerat că acestea sunt nelegale, solicitând revocarea de către Consiliul Judeţean. Ne-am menţinut aceste hotărâri, şi Instituţia Prefectului a formulat acţiuni în instanţă în vederea constatării nulităţii lor. Pentru un număr de 9 hotărâri din cele 10, instanţa de judecată a respins acţiunea Instituţiei Prefecturii, fiind admisă o singură acţiune cu privire la acordarea de suplimente salariale salariaţilor din Consiliul Judeţean Dolj în baza legii 330/2009, care a fost anulată de Tribunalul Dolj”.

„Această campanie electorală este cea mai liniştită după mulţi ani”

Înainte de a trece la votul pentru cele unsprezece proiecte de hotărâre, Ion Prioteasa a concluzionat că această campanie electorală este cea mai liniştită, şi se vede clar o evoluţie a respectului între contracandidaţi: „Iată că acum, în momentul în care suntem la ultima şedinţă de Consiliu Judeţean Dolj, într-o perioadă destul de intensă, pentru că nu putem să spunem că a fost foarte încrâncenată, pot să spun că această campanie electorală este cea mai liniştită după mulţi ani. O campanie civilizată, unde contracandidaţii se respectă unul pe celălat. Altădată vedeam afişe şi pe fântâni. Cred că am depăşit anumite momente şi poate că din punct de vedere al civilizaţiei judeţul Dolj a evoluat, şi asta nu poate decât să ne încânte”. După şedinţa Consiliului Judeţean Dolj, consilierii judeţeni şi-au făcut o poză de grup. Pentru unii ultima în această calitate, alţii vor avea parte de una şi peste alţi patru ani de mandat de consilier judeţean.

1 COMENTARIU

  1. …ce inseamna sa ai bun simt !…diferenta de comportament intre Ion Prioteasa si Solomon Antonie…in timp ce unul multumeste consilierilor pentru 4 ani de mandat,celalalt nici macar nu participa la sedintele Consiliului local…

Comments are closed.