Eliza Peţa-Ştefănescu, deputat PSD Dolj: „Guvernul Orban a dat la schimb testarea în masă pe politicianism, riscând sănătatea şi veniturile românilor”

0
520

Guvernul Orban putea evita o mare parte dintre efectele pandemiei de Coronavirus prin testări în masă la nivelul ţării, pornind de la personalul medical, persoanele sosite în ţară, personalul MAI şi MApN şi până la cetăţenii care ar fi putut intra în contact cu cei infectaţi. În schimb, politica de la Palatul Victoria s-a bazat mai mult pe discursuri politicianiste, măsuri negândite şi îngrădiri ale libertăţii oamenilor, care nu au dus decât la frustrare, nemulţumire şi la degradarea stării generale a cetăţenilor ţării, este de părere deputatul PSD Dolj, Eliza Peţa-Ştefănescu.

Pe finalul stării de urgenţă, a perioadei de autoizolare şi a celei în care libertăţile cetăţeneşti au fost mai restricţionate ca niciodată în ultimii 30 de ani, frustrarea cetăţenilor creşte la un loc cu nemulţumirile lor. Asta pentru că eforturile celor care au avut responsabilitatea gestionării crizei cauzate de Coronavirus nu s-au îndreptat majoritar către cetăţeni, ci către interesele personale, ale propriei imagini politice.

„Mă întreb cum ar fi arătat România în momentul de faţă dacă Guvernul Orban ar fi început testările în masă încă din primele săptămâni ale pandemiei de Coronavirus. Sunt convinsă că am fi reuşim să păstrăm sub control numărul de îmbolnăviri dacă ştiam exact câte şi care sunt persoanele infectate şi dacă le-am fi izolat şi tratat în mod corespunzător. În schimb, în momentul actual, suntem în punctul în care mii de companii şi firme, cât şi majoritatea cetăţenilor ţării se află în faţa unui viitor incert tocmai din cauză că Guvernul Orban nu a luat măsuri din timp, decizând, în schimb, să închidă afacerile, iar pe români să-i închidă în casă, pe mulţi dintre ei fără posibilitatea de a munci sau de a primi un ajutor. Pe scurt, Guvernul Orban a dat la schimb testarea în masă pe politicianism, riscând sănătatea şi veniturile românilor. Şi continuă să-şi hrănească ambiţiile politice, având în vedere că există aparate de testare achiziţionate de autorităţi locale din ţară, cum este cazul şi la Craiova, ale căror avizări sunt tergiversate de către instituţiile responsabile din Guvernul Orban. Aceste lucruri sunt inacceptabile, iar în alte ţări probabil ar fi fost taxate mult mai grav”, a explicat deputatul PSD Dolj, Eliza Peţa-Ştefănescu.

Deputatul a făcut referire şi la principalul exemplu de lucru pentru Guvernul Orban, dar şi pentru preşedintele Iohannis, mai exact Germania, care a reuşit să lucreze astfel încât să ţină aspectele economice, sociale şi sanitare sub control.

„Să nu uităm că, în plină stare de urgenţă, cu românii consemnaţi la domiciliu, alţi români aveau liber să plece la activităţi agricole în Germania. Măcar de ar fi continuat Guvernul Orban şi preşedintele Iohannis să ia exemplu de la statul german, care a apelat la testarea în masă şi a ajuns chiar la peste o jumătate de milion de teste pe săptămână. Acum, Germania a început să relaxeze măsurile de izolare, astfel încât oamenii să-şi poată relua vieţile, uşor-uşor, aşa cum le ştiau. Păcat că guvernanţii actuali ştiu să ia exemple doar pe jumătate şi să imite nereuşit lideri şi doctrine pe care nu le înţeleg pe deplin”, a conchis deputatul PSD Dolj, Eliza Peţa-Ştefănescu