„International Erasmus Games” – faza naţională, la Craiova

0
393

Asociaţia Erasmus Student Network (ESN) Craiova, în colaborare cu Universitatea din Craiova, Departamentul de Relaţii Internaţionale, organizează evenimentul International Erasmus Games – faza naţională, care se desfăşoară în perioada 1-3 aprilie, în sala de sport a Facultăţii de Drept craiovene. „International Erasmus Games” este o activitate ESN realizată la iniţiativa ESN Polonia și ESN Italia. Din anul 2015, a devenit un proiect internaţional ESN ce are loc la nivel local, naţional și internaţional.

Potrivit organizatorilor, deoarece anul acesta „International Erasmus Games” a fost declarat eveniment naţional, toate cele nouă secţiuni ESN România, din cele opt centre universitare din România, vor fi reprezentate de cel puţin o echipă (fotbal, baschet, volei). „Sunt în total opt echipe de fotbal, opt de baschet şi opt de volei care se vor lupta pentru a câştiga onoarea de a reprezenta ESN România la faza internaţională a evenimentului care va avea loc la Milano, în perioada 5-8 mai a.c. Aşteptam astfel, peste 180 de studenţi Erasmus+, voluntari ESN din toate cele nouă secţiuni ESN România, dar şi suporteri ai acestora”, au declarat reprezentanţii ESN Craiova.

„International Erasmus Games” – faza naţională începe astăzi, ora 19.00, cu o festivitate de deschidere la Hotel Flormang (Calea Severinului), în care vor fi prezentate regulile concursului şi se vor extrage echipele. Sâmbătă, începând cu ora 10.00, se vor desfăşura meciurile de fotbal, baschet şi volei, iar la sfârşitul zilei participanţii vor fi invitaţi la Responsible Party. Responsible Party este o campanie europeană ce constă într-un parteneriat între Erasmus Student Network şi Pernod Ricard pentru a creşte vizibilitatea asupra consumului de alcool responsabil printre studenţi. Duminică, ora 11.00, vor avea loc finalele pentru cele trei tipuri de sport şi premierea câştigătorilor.