Jandarmeria pe înțelesul tuturor, dezbătută la Facultatea de Drept

0
123


Jandarmii craioveni au început seria manifestărilor organizate cu prilejul sărbătoririi a 164 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. În acest context, ieri, în Aula Magna a Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale Craiova s-a desfăşurat manifestarea ştiinţifică cu titlul „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”. Mai exact, cadre universitare din Craiova au prezentat aspecte importante din istoria Jandarmeriei Române, dar și a celei doljene.

Astfel, prof. univ. dr. Dinică Ciobotea a vorbit despre începuturile instituţiei Jandarmeriei Române în vremea domnitorilor Barbu Dimitrie Ştirbei şi Grigore Alexandru Ghica, prof. univ. dr. Sorin Damean a prezentat Instituţia Jandarmeriei Române în perioada 1859-1914, lect. univ. dr. Florian Olteanu – Evoluţia instituţiei Jandarmeriei Române din 1918 până la desfiinţarea ei, iar conf. univ. dr. Gabriela Rusu-Păsărin – Revista Jandarmeriei – o comunicare mediatică necesară.

Comandanții celor două unități din Craiova, col. Constantin Florea de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj, și col Marin Andreiana au vorbit despre tradiţii, actualitate și perspective ale activității pe care jandarmii o desfășoară zi de zi.