Începe judecarea apelurilor proxeneților coordonați de Sanda Cazacu

1
176


Membrii grupării de proxeneți și traficanți de minore coordonați de craioveanca Sanda Cazacu, care exploatau sexual tinere în hoteluri din Craiova, dar și din județul Olt, au fost condamnați la pedepse cu închisoarea cuprinse între 3 ani cu suspendare și 10 ani de închisoare. Nemulțumiți de pedepsele primite, inculpații au declarat apel, care s-a înregistrat săptămâna trecută la Curtea de Apel Craiova, instanța stabilind următorul termen de judecată pentru 17 aprilie a.c.

Reamintim că poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul Serviciului Operaţiuni Speciale (SOS) Dolj, au organizat, la sfârşitul lui octombrie 2012, o operaţiune de destructurare a unui grup infracţional organizat specializat în comiterea de infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de minori prin exploatare sexuală, prostituţie şi proxenetism, care acţiona în judeţele Dolj şi Olt.

 Oamenii legii au oprit în trafic, pe o stradă din Craiova, trei taxiuri, în interiorul cărora au fost depistate nouă tinere, două dintre ele minore, ce urmau să fie transportate la un hotel, în vederea exploatării sexuale. Împreună cu trei dintre fete, într-una din maşini era şi coordonatoarea reţelei, Sanda Cazacu, de 47 de ani, din Craiova, suspectată de traficarea mai multor minore şi tinere. Atât femeia, cât şi şoferii celor trei taxiuri, respectiv Sorin Popescu, Claudiu Crăciun şi Daniel Dincă, toţi din Craiova, au fost duşi la sediul DIICOT Craiova, unde, după ce i-a audiat, procurorul de caz a dispus reţinerea lor pentru 24 de ore.

Ulterior, continuând acţiunea, oamenii legii i-au mai prins şi pe Marin Bărbulescu, din Craiova, Gheorghe Croitoru, Valentin Croitoru şi Mădălin Croitoru, toţi trei din Slatina, Daniel Brâncuş, din Craiova, Ovidiu Gronea şi Cosmin Falcoe, ambii din Craiova.  Potrivit anchetatorilor, toţi sunt acuzaţi că, în perioada 2010-2012, au racolat şi exploatat sexual, în hoteluri din Craiova şi din judeţul Olt, peste 20 de victime, unele dintre acestea minore, obţinând astfel venituri ilegale de peste 70.000 de euro.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au finalizat cercetările şi au întocmit rechizitoriul prin care au dispus, în decembrie 2012, trimiterea în judecată a 15 persoane în acest caz, sub acuzaţiile de trafic de minori, iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi proxenetism, pe parcursul procesului inculpații fiind eliberați, cu excepția unuia singur, Cosmin Mihai Busuioc.

Pedepse de până la 10 ani închisoare

Pe 30 ianuarie 2014, judecătorii Tribunalului Dolj i-au găsit vinovați pe inculpați. Astfel, Sanda Cazacu a fost condamnată la 8 ani de închisoare, Daniel Dincă a primit 3 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 5 ani, Ovidiu Gronea – 3 ani închisoare cu suspendare pe o durată de 5 ani, Claudiu Costinel Crăciun – 7 ani închisoare, Sorin Popescu – 3 ani închisoare cu suspendare pe 5 ani, Cosmin Fane Falcoe zis “Cristi” – 5 ani închisoare, Emilian Mihăilă – 7 ani închisoare, Gheorghe Croitoru – 3 ani închisoare, Mădălin Nicușor Croitoru – 4 ani închisoare, Valentin Ionuț Croitoru – 4 ani închisoare, Daniel Cristian Brâncuș – 10 ani închisoare, Cosmin Mihai Busuioc – 10 ani închisoare, Marin Leonard Bărbulescu – 7 ani închisoare, Mihail Stancu – 7 ani închisoare, față de inculpatul Albert Mădălin Sima fiind dispusă disjungerea cauzei. S-au confiscat, în total de la inculpați, aproximativ 200.000 lei, fiecare fiind obligat și la plata a câte 3.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Atât inculpații, cât și procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au declarat apel, săptămâna trecută, pe 27 martie a.c., Curtea de Apel Craiova menținând arestarea preventivă a lui Cosmin Mihai Busuioc și stabilind termen de judecată pe 17 aprilie a.c.

1 COMENTARIU

  1. ma numesc ciucianu ileana janina sant mama unei minore an acest dosar care a reclamat acesti caini ca oameni nu se numesc prin acest intermediu vreau sa le multumesc din tot sufletul la toata echipa diicot care a muncit din toate puterile la acest caz an special celor 3 persoane din aceasta echipa din tot sufletul le multumesc ca miau fost alaturiii au ajutat o mama disperata ce politia ia antors spatele cand se aude de tigani an politie tigani fac legea si an special dom judecatoare si dom procuror @leau demostrat ca nu ei fac legea ca sant alti mai presus de ei va multumesc din tot sufletul

Comments are closed.