S-a aprobat masterplanul de apă al Doljului

1
67
Ion Prioteasa

Comisia Europeană a aprobat masterplanul de apă al Doljului, care va fi pus în aplicare în următorii patru ani. Prin acest proiect se urmăreşte finanţarea reabilitării reţelelor de apă din judeţul Dolj, cea mai mare sumă urmând să o primească municipiul Craiova – 47 de milioane de euro.

“În acest moment putem să vorbim despre masterplanul de apă al judeţului Dolj în valoare de 178 de milioane de euro fără TVA, care a fost admis de Comisia Europeană. În acest moment nu mai este nici un dubiu în privinţa faptului că acest proiect va fi pus în operă în următorii patru ani, probabil chiar într-o perioadă mai scurtă. Este vorba despre oraşele din judeţul Dolj care primesc sume consistente pentru dezvoltarea acestui proiect. Craiova primeşte 47 de milioane de euro, Calafatul – 14 milioane de euro, Băileştiul – 13 milioane de euro, la Filiaşi merg 17 milioane de euro, Dăbuleniul primeşte 8 milioane de euro, Segarcea – 15 milioane de euro, Poiana Mare – 15 milioane de euro, la Călăraşi ajung 5 milioane de euro, iar la Consiliul Judeţean Dolj vin 41 de milioane de euro. Aceşti bani vor rezolva principalele probleme cu care se vor confrunta localităţile urbane din judeţul Dolj şi este cam ultimul tren pe care puteau să îl prindă, întrucât în continuare nu vor mai fi finanţate prin programe similare localităţile urbane din România”, a explicat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

 

1 COMENTARIU

  1. tata bagati apa si pe strada Brasov cartier catargiu daca se poate si veniti si faceti si strazile ca suntem in EUROPA si noi ca altfel am sa filmez totul si sa trimet la consiliul European

Comments are closed.