Craiova, victorie cu emoţii, la debutul în play-off

1
362

Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaş 2-1

Au marcat: Cicâldău 3 – penalty, Mihăilă 27 / M. Constantin 9 – penalty.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 13.430.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Vlădoiu 6, Acka 6, Tiago Ferreira 3 (46 Dielna) 5, Bancu 6 – Mateiu 6, Nistor 6 (88 Qaka), Cicâldău 7 – Ivan 7 (70 Vătăjelu) 6, Koljic 6, Mihăilă 7. Antrenor: Cornel Papură. Rezerve: L. Popescu – Măţel, Niţu, Al. Popescu.

Gaz Metan Mediaş: Batista 6 – Butean 6, Larie 5, R. Popa 5 (54 Cardoso) 6, M. Constantin 7, Velisar 5 – Droppa 5, Fofana 6, Ely Fernandes 6 (76 N. Roşu), S. Ciocan 5 (13 Chamed) 6 – S. Buş 7. Antrenor: Edi Iordănescu. Rezerve: A. Popa –Trif, Drăghici, Nielsen.

Arbitru: Horaţiu Feşnic 6. Asistenţi: Alexandru Cerei, Mircea Orbuleţ.

La o lună după ce au deschis mini-returul sezonului regular, Craiova şi Gaz Metan au reeditat duelul, în aceeaşi locaţie, arena spectaculoasă a Ştiinţei. Cea care a rămas fără jumătate din fanii care veniseră cu o săptămână în urmă, la derby-ul cu CFR, afişul din prima zi de primăvară nepărând la fel de atractiv. Papură a avut probleme cu alcătuirea liniei defensive, în condiţiile unor absenţe greu de surmontat, Martic, Cosic şi Bălaşa, dar nici Mediaşul nu i-a avut pe Hora şi Moura, suspendaţi, pe Pleşca, afectat de decesul tatălui, iar Edi Iordănescu a avut de suportat încă o etapă de suspendare. Dacă Ştiinţa a început în modulul clasic pentru acest sezon, 4-3-3, Iordănescu junior a trimis pe teren 3 stoperi, pentru acel 5-4-1 abordat şi cu CFR, când şi-a îndeplinit targetul: 1 punct. Partida a fost prefaţată cu două aniversări, gloriile Ştiinţei, Aurică Beldeanu şi Emil Săndoi, cei care au dat lovitura de start, dar şi cu un moment de reculegere pentru tatăl lui Răzvan Pleşca.

Craiova a spart gheaţa devreme, fiindcă, în careu, Velisar a ales varianta faultului în duelul cu Ivan. Feşnic a ezitat, dar a avut sfetnic bun în asistentul Cerei, care i-a confirmat „infracţiunea”, iar Cicâldău a marcat a treia oară într-o lună în poarta Mediaşului. Numai că oltenii s-au bucurat puţin, fiindcă peste câteva minute Tiago Ferreira l-a trântit şi el în careu pe Sergiu Buş. Marius Constantin, dorit insistent în mercato de Universitatea, a punctat din penalty, la fel ca în precedentul duel din Bănie. Fundaşii oltenilor s-au întrecut în gafe în apărare, dar s-au dovedit mai utili în careul advers, Acka şi Bancu fiind aproape de a înscrie. Golul a venit însă tot de la un atacant, Mihăilă marcând cu o execuţie rară şi extrem de dificilă, plonjon şi reluare cu capul din drop, deviind ideal centrarea lui Nistor. Până la pauză, Ivan şi Buş au mai presărat condimente pe o repriză actractivă, aşa cum au fost toate între Craiova şi Mediaş în acest sezon.

Partea secundă a început cu o ratare uluitoare a lui Ivan, din 3 metri, la centrarea lui Mihăilă. Oaspeţii au renunţat la precauţie după ce Cardoso l-a înlocuit pe stoperul Răzvan Popa, iar Gazul a început să câştige duelurile la mijloc şi fost periculoasă, şi pe fondul fragilităţii defensivei oltenilor. Totuşi, cea mai mare ocazie a ratat-o Koljic, pe un contraatac purtat de Vătăjelu. Pe fondul avantajului minim şi al unor decizii ciudate ale lui Feşnic, nervozitatea a crescut în teren şi în tribune, iar finalul a fost tensionat. Gazul a împins jocul şi a trecut pe lângă egalare, la două şuturi expediate din careul oltenilor, care au scăpat totuşi nevătămaţi. Deşi cu emoţii, Craiova câştigă a treia oară contra Mediaşului în acest sezon şi este egală la puncte cu CFR, cel puţin pentru o zi. Pentru a se bate la titlu, trupa lui Papură are nevoie însă să arate mult mai mult decât a făcut-o la debutul în play-off.

1 COMENTARIU

Comments are closed.