Concert cu muzică din filme şi jocuri video celebre

0
80

Filarmonica „Oltenia” prezintă astă-seară, de la ora 19.00, un concert inedit, cu muzică din filme şi jocuri video celebre, susţinut de Orchestra Simfonică, sub bagheta dirijorului italian Ivano Guagnelli, cu proiecţii şi efecte video realizate de Riccardo La Chioma. „Este un eveniment aşteptat cu nerăbdare de public, care s-a grăbit să achiziţioneze bilete, încă de la începutul acestei săptămâni nemaifiind locuri disponibile pentru concert”, au declarat reprezentanții instituției.

Ivano Guagnelli a absolvit Conservatorul „Alfredo Casella”, urmând cursurile de pian principal  și muzică de cameră. În prezent este masterand la Conservatorul „Santa Cecilia”, unde studiază cu maestrul Remo Zucchi. De asemenea, studiază dirijat de orchestră și a urmat cursuri de măiestrie cu Gian Luigi Zampieri. Compozitor și aranjor a numeroase coloane muzicale pentru spectacole de teatru, a colaborat cu importante teatre italiene şi din Europa, participând la festivaluri naţionale şi internaționale. În 2017, în colaborare cu Riccardo La Chioma, a înființat „Player 2 Orchestra”, un proiect muzical destinat interpretării de muzică din filme şi jocuri video.

Riccardo La Chioma a absolvit, în 2010, Conservatorul „Santa Cecilia” din Roma – specializarea orgă, iar în anul 2018, cu diplomă de onoare, secţia de Compoziție Aplicată Imaginilor, la Conservatorul „A. Casella” (L’Aquila). Ca şi compozitor de coloane sonore și inginer de sunet, a lucrat cu Academia de Arte Frumoase din Roma, cu Centrul Experimental de Cinematografie Aquila și cu Asociația pentru Oportunități de Criză „Onlus” (Roma).