Târgul de Carte GAUDEAMUS: Concursul de lectură, câștigat de o elevă a Colegiului Național „Elena Cuza”

0
99

12 elevi craioveni, din clasele a X-a, de la Colegiile Naționale „Elena Cuza”, „Frații Buzești”, „Carol I” și de la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, s-au înscris, în acest an, la faza zonală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, organizată, ieri, în cadrul Târgului de Carte GAUDEAMUS de la Craiova, de Radio România Oltenia Craiova, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Dolj, Lions Club Craiova – Cetatea Băniei și Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

Competiția a avut două probe: prezentarea succintă a concurenților și conceperea unui eseu de minimum 15 rânduri pe tema „Carte versus internet”. Din juriu au făcut parte profesorii Alina Felicia Dumitru (președinte) și Daciana Dumitru – inspectori școlari, prof. univ. dr. Maria Vrabete – președinte Lions Club, zona Oltenia, și Isabela Stama-Ioan – redactor la Radio Oltenia Craiova. Moderator a fost Diana Neamțu, de la DJST Dolj.

Cel mai bun punctaj l-a obținut o elevă a Colegiului Național „Elena Cuza”, Faizeh Bacri, care va reprezenta Oltenia la etapa națională a Concursului de Lectură „Mircea Nedelciu”, din cadrul Târgului Internaţional GAUDEAMUS de la Bucureşti, din luna noiembrie a.c. Pe locul al II-lea s-a clasat Ștefan Mădălina (Colegiul Național „Frații Buzești”), iar pe locul al III-lea, Vlad Craiu (Colegiul Național „Carol I”). De asemenea, au fost acordate și două Mențiuni, pentru Ionel Marciuc (Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”) și Gabriel Neagoe (Colegiul Național „Frații Buzești”).

Premiile au constat în cărți și în bani și au fost oferite de Lions Club Craiova – Cetatea Băniei și Lions Club Craiova. Diplomele urmează să le fie înmânate câștigătorilor în cadrul unei festivități care va anunța închiderea Târgului GAUDEAMUS și care se va desfășura duminică, 3 martie 2019, începând cu ora 12.00, în foaierul Teatrului Național Craiova.

***

Ajuns la cea de-a XVIII-a ediție, Târgul de Carte GAUDEAMUS, organizat de Radio România și Radio Oltenia, se desfășoară în perioada 27 februarie – 3 martie 2019 și reunește peste 50 de participanți, găzduiți de 45 de standuri, de la edituri cunoscute, care an de an revin la Craiova, la altele aflate aici pentru prima dată. Publicul poate cumpăra sau doar răsfoi mii de titluri de carte, din cele mai diverse domenii, ca și albume muzicale ori diverse sortimente de cafea și ceai, care fac lectura și mai plăcută, și, de asemenea, poate profita de reduceri de prețuri, de oferte și pachete promoționale. Târgul este deschis astăzi și sâmbătă între orele 10.00-18.00, iar duminică, de la 10.00 la 14.00.

Premiile Târgului GAUDEAMUS Craiova 2019 vor fi decernate duminică, 3 martie 2019, începând cu ora 12.00, astfel:

Trofeele GAUDEAMUS (acordate editurilor – locurile I, II şi III) şi Cea mai râvnită carte, decernate prin Votul Publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite în rândul vizitatorilor pe întreg parcursul evenimentului

Trofeele Presei – decernate jurnaliştilor pe secţiunile publicaţii, radio, TV şi online, tot prin Votul Publicului

Premiul Educaţia – decernat unei instituţii de învăţământ în semn de apreciere a modului de promovare a ofertei sale educaţionale la GAUDEAMUS Craiova

Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase vizitatoare de către Casa de Modă Ilinca

· Premiile Tombolei GAUDEAMUS. Tombola se derulează pe baza buletinelor de Vot al Publicului, iar tragerea la sorţi a câştigătorilor va avea loc sâmbătă, 2 martie, la ora 16.45. Premiile constau într-un microsistem audio, oferit de Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova, două smart-watch-uri și 6 baterii externe oferite de Lions Club Craiova.