Posturi în învăţământul doljean

0
122

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a definitivat lista cu posturile vacante sau rezervate din teritoriu, pentru anul şcolar 2018 – 2019. Sunt peste 1.200 de norme şi fracţiuni de norme, mai bine de 400 dintre acestea fiind posturi complete. Cea mai mare parte este rezervată pentru educatori, învăţători şi muzică instrumentală.

Conform datelor prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, sunt 1.238 de norme şi fracţiuni de norme, 444 dintre acestea fiind posturi complete, mai mult de jumătate fiind pentru educatori, învăţători şi muzică instrumentală. În iulie va avea loc examenul de titularizare, până atunci dintre aceste posturi trebuie rezolvate catedrele la diverse discipline care nu au norme întregi, precum şi clarificarea cadrelor didactice care au intrat în restructurare. Profesorii suplinitori care predau pe posturi vacante, cu termen de cel puţin patru ani şi care au obţinut minimum 7,00 în anii anteriori se vor titulariza înainte de noua sesiune de concurs.

La momentul actual, în Dolj sunt 116 posturi titularizabile (29 la educatori, 19 la învăţători, 17 la muzică instrumentală). Aceeaşi situaţie se regăseşte la limba şi literatura română, matematică. Alte 19 posturi au fost publicate  pentru suplinitorii care predau în unităţile de învăţământ şi urmează să fie titularizaţi, la mai multe discipline: limba germană, educatori, învăţători, educaţie fizică şi sport, specialităţi tehnice, religie. La istorie, geografie, fizică, chimie nu sunt posturi titularizabile. În acelaşi timp, sunt 300 de catedre pe perioadă determinată, cele mai multe fiind la educatori (106), iar la învăţători sunt 81.

Acestea vor fi ocupate prin şedinţe publice de repartizare, prima urmând să aibă loc pe 5 martie, pentru titularii care trebuie să-şi completeze normele. A doua zi se va reactualiza lista, iar pe 27 martie va avea loc cea de-a II-a şedinţă, pentru cei restructuraţi, în judeţ fiind 46 de cazuri. După soluţionarea tuturor dosarelor, între 3 – 12 aprilie vor fi depuse, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, documentele pentru suplinitorii care urmează să se titularizeze, şedinţa de repartizare urmând să aibă loc pe 16 aprilie.