Ministrul Muncii: Nu se desfiinţează Pilonul 2 de pensii

0
395
Lia Olguţa Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, ieri, că nu se desfiinţează Pilonul II de pensii, precizând că Guvernul analizează posibilitatea ca fiecare persoană să poată să opteze între Pilonul 2 de pensii şi Pilonul 1.

“Nu este niciun fel de modificare faţă de ceea ce am comunicat acum trei luni şi eu, şi domnul preşedinte Liviu Dragnea, în sensul că nu se desfiinţează acest Pilon 2 de pensii, nici nu am avea cum să facem acest lucru, doar că analizăm la ora actuală posibilitatea ca fiecare persoană să poată să opteze, adică să nu mai fie o obligaţie prin lege ca persoana să fie şi la Pilonul 1, şi la Pilonul 2 de pensii şi să-i dăm posibilitatea să opteze”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la Parlament.

Ministrul Muncii a afirmat că, în urmă cu mai mulţi ani, a avut posibilitatea să opteze între Pilonul 2 şi Pilonul 1 şi a ales să rămână la Pilonul 1. “Eu, la vremea respectivă, aşa am făcut. Eram exact între vârsta de 34 şi 35 de ani, în acel an s-a putut opta, nu am fost redistribuită direct la Pilonul 2 – aşa cum spunea astăzi un personaj din Parlament care nu avea cum să cunoască situaţia mai bine decât mine – şi eu, la vremea respectivă, am optat să rămân doar la Pilonul 1 de pensii, pe considerentul că niciodată statul nu poate să dea faliment. Când vorbim de firme private, este cu totul altă discuţie, dar eu vă invit să aşteptaţi această iniţiativă, ca să vedeţi despre ce este vorba cu certitudine. Ca şi concluzie: nu se desfiinţează pilonul 2 de pensii”, a spus Vasilescu.