A-ngheţat fotbalul

0
133

Meciurile Universităţii Craiova cu Dinamo, din Cupa României, şi cu Astra, din prima etapă a play-off-ului au fost amânate

Până la urmă, sfertul Cupei României, dintre Universitatea Craiova şi Dinamo a fost amânat. Clubul din Bănie a insistat încă de luni pentru această decizie, dar FRF a refuzat solicitarea. Forul condus de Burleanu a luat deciziile strict în funcţie de avertizările Administraţiei Naţionale de Meteorologie, aşa că, până ieri, singura partidă amânată din Cupa României era FC Botoşani – CSMP Iaşi. În consecinţă, craiovenii s-au pregătit de meci. S-a îndepărtat zăpada de pe terenul de joc, acoperit între timp şi cu o folie, ieri dimineaţă s-au creat adevărate tuneluri prin omătul din faţa arenei, care depăşea un metru înălţime – căi de acces pentru spectatori. De asemenea, clubul a organizat obişnuita conferinţă de presă, în timpul căreia Devis Mangia a fost anunţat că s-a amânat prima etapă din play-off, în care Universitatea era programată luni seara, pentru meciul cu Astra. „Cineva s-a uitat probabil la ce se întâmplă afară şi a ajuns la concluzia că nu se poate juca fotbal pe această vreme, aşa că s-a gândit bine” a comentat antrenorul italian. „Este cea mai bună decizie să se amâne meciurile” a adăugat şi bulgarul Hristo Zlatinski. După ce ambii au prefaţat derby-ul care trebuia să aibă loc astăzi, la câteva minute după încheierea conferinţei de presă, FRF a anunţat că derby-ul din Bănie se amână. „Ca urmare a prelungirii codului portocaliu de temperaturi foarte scăzute în judeţul Dolj, Federaţia Română de Fotbal a decis reprogramarea partidei Universitatea Craiova – Dinamo din ”sferturile” Cupei României. Programat iniţial pentru joi, 1 martie, ora 20.30,  jocul Universitatea Craiova – Dinamo se va disputa la o dată ce va fi anunţată ulterior. Decizia vine ca urmare a prelungirii de către Administraţia Naţională de Meteorologie a codului portocaliu de temperaturi foarte scăzute până pe 2 martie, ora 20, inclusiv în judeţul Dolj”.

Deşi Universitatea a solicitat ca meciul să se dispute duminică, 4 martie, întrucât până atunci vremea se îmbunătăţeşte, iar data oricum era liberă, după amânarea primei etape din play-off, şansele ca derby-ul cu Dinamo să se dispute în week-end sunt aproape nule. Universitatea ar fi avut nişte atuuri în plus dacă meciul s-ar fi jucat astăzi, aşa cum era programat: dinamoviştii erau demoralizaţi, încă sub şocul ratării play-off-ului; noul antrenor, Florin Bratu, nu avea timp să-i monteze psihic şi să-şi impună ideile tactice; cel mai periculos jucător, Adam Nemec, era accidentat; inclusiv drumul până la Craiova era o aventură pentru „câini” în aceste condiţii meteo; în sfârşit, când se va juca meciul, Universitatea va fi prinsă între duelurile dificile din play-off, în timp ce dinamoviştii îşi vor permite să se menajeze în play-out, unde oricum nu-şi fac probleme.

Alb-albaştrii s-au antrenat în balon şi prin nămeţi

Dacă la finalul partidei cu ACS Poli a acuzat terenul prost de pe „Ion Oblemeco”, Devis Mangia s-a plâns că nu a putut pregăti meciul de Cupă din cauza condiţiilor meteo. Italianul a precizat că nu-i poate integra pe jucătorii noi, nu-i poate obişnui cu sistemul de joc, deoarece nu a avut terenuri bune de antrenament. „Pentru mine contează sănătatea jucătorilor şi spectacolul pe care-l oferă fotbalul. Nu am avut posibilitatea de a pregăti meciul, fiindcă terenurile sunt acoperite de zăpadă. Nu ne-am antrenat pe un teren bun în ultimele 4 zile. Sunt un antrenor căruia îi place să lucreze mult tactic şi nu am avut cum să-i integrez pe jucătorii cei noi în sistemul nostru de joc, atâta timp cât nu am avut terenuri normale, ne-am pregătit în ultimele zile într-un balon sau pe terenuri acoperite cu zăpadă” a declarat Mangia.

Italianul a vorbit şi despre meciul cu Dinamo, care ar fi trebuit să se joace astăzi: „Va fi dificil, fiindcă jucăm împotriva unei echipe foarte motivate, pentru care Cupa a rămas singurul obiectiv al acestui sezon, dar noi trebuie să fim şi mai motivaţi şi să luptăm pentru calificare. Cuvântul „teamă” nu există în vocabularul meu, este important ceea ce facem noi, nu să ne fie frică de ce fac echipele adverse. Nu trebuie să ne gândim că pierdem meciul, noi pregătim jocul să câştigăm. Noi avem stilul nostru de joc, care i-a adus echipei cea mai bună clasare în sezonul regulat, aşa că vom continua cu acest sistem. Nu-mi place să vorbesc despre munca altor colegi, dar este greu pentru Florin Bratu să schimbe sistemul de joc în câteva zile. Cu siguranţă că îi va motiva suplimentar pe jucători, va veni cu un discurs nou, cu o altă stare de spirit, alt tonus. Face parte din munca noastră să ne informăm în privinţa altor echipe sau a antrenorilor adverşi, ştim că avem jucători care au lucrat cu Florin Bratu la naţionala under 18, dar ne concentrăm asupra a ceea ce avem noi de făcut, nu asupra adversarilor”. Universitatea a avut 3 jucători sub comanda lui Bratu la naţionala under 18, Mihăilă, Şerban şi Vadasis.

Zlatinski: „Obiectivele noastre sunt titlul şi Cupa”

Hristo Zlatinski a anunţat că obiectivul Universităţii Craiova în acest sezon este realizarea eventului. „Va fi foarte greu, din cauza vremii, a terenului greu, dar noi trebuie să fim concentraţi şi să dăm totul pentru victorie. Sunt mobilizat în toate meciurile, dar cele cu Dinamo sunt speciale pentru mine, aşa cum sunt şi pentru echipă pentru oraş şi de aceea trebuie să ne pregătim foarte bine. Ne va fi greu pe acest teren, fiindcă avem o posesie bună, suntem echipa care construieşte, dar nu trebuie să fie un alibi în caz de eşec acest lucru. Cu 30.000 de suporteri de lângă noi vor încălzi atmosfera. Obiectivele noastre sunt Cupa şi campionatul, aşa că trebuie să câştigăm cu Dinamo, iar apoi să pregătim cele 10 finale din play-off” a declarat Zlatinski.