Un şofer drogat, altul care a “uitat” să elibereze bilete de călătorie călătorilor, amenzi de 20.000 de lei aplicate de poliţiştii doljeni de la “Rutieră”

0
279

Ieri,  poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dolj, împreună cu poliţişti ai formaţiunilor rutiere şi ai Biroului Rutier Craiova au desfăşurat, pe drumurile publice din județul Dolj, acţiuni pe linia transportului rutier de persoane. În urma activităţilor desfăşurate au fost verificate peste 250 de vehicule, iar pentru neregulile constatate fiind aplicate 184 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 20.000 de lei. Totodată, au fost reţinute 13 permise de conducere şi au fost constatate două infracţiuni.

În cadrul acțiunii, pe bulevardul “Nicolae Romanescu”, din municipiul Craiova, polițiștii au oprit , pentru control,  un microbuz de transport persoane, condus de un bărbat, de 48 de ani, din comuna Măceşu de Jos. În mijlocul de transport,  au fost identificaţi opt călători , pentru care nu fuseseră eliberate bilete de călătorie. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 4.500 de lei. De asemenea, poliţiştii Formaţiunii Rutiere Segarcea au depistat un tânăr, de 24 de ani, din comuna Lipovu, în timp ce conducea un autoturism pe strada “Republicii”, din oraşul Segarcea. Acesta a fost testat de poliţişti cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la consumul de cocaină, fiind condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.