Ivan confirmă şi în “tricolor”

1
90

Atacantul Universităţii Craiova a marcat un gol şi a oferit un assist în meciul câştigat de România cu 5-1 în faţa lui Torpedo Kutaisi, din Georgia

Început furibund al selecţionatei divizionare conduse de Anghel Iordănescu în primul amical din cadrul turneului din Antalya, împotriva ocupantei locului 10 din Georgia, Torpedo Kutaisi. Enache a deschis scorul în minutul 3, cu un şut din alergare, în urma unei pase a lui Andrei Ivan. Atacantul Universităţii Craiova a punctat şi el doar peste trei minute, la o fază în care s-a debarasat de un adversar şi a rezistat unei contre în careu. Ivan şi Mateiu au fost titulari în naţionala lui “Tata Puiu”, amândoi având prestaţii bune. Dacă Ivan a fost decisiv la primele două goluri, Mateiu a avut un travaliu deosebit la centrul terenului, fiind cel mai bun mijlocaş central din cei patru utilizaţi de Iordănescu sâmbătă seara. Al treilea gol a fost marcat de Alibec cu un lob superb peste portarul advers. Imediat după pauză, olteanul Răduţ a finalizat o fază personală, iar  ultimul gol al “tricolorilor” i-a aparţinut lui Florin Tănase, în minutul 57, dintr-o acţiune asemănătoare cu cea din care a marcat şi împotriva Craiovei în acest sezon, la Ovidiu. La 5-0 au survenit mai multe schimbări în formula României, care nu a mai funcţionat la acelaşi nivel. Tricolorii nu au mai înscris până la final şi chiar au primit un gol, în minutul 87. Bogdan Vătăjelu a intrat pe teren la pauză şi a avut câteva acţiuni bune în banda stângă. Jucătorii folosiţi de Anghel Iordănescu: S. Lung jr. – Enache (Benzar 61), Găman, Săpunaru (74 Hodorogea), Steliano Filip (Vătăjelu 46) – Mateiu (Nedelcearu 60), Nedelcu (Ropotan 46), Răduţ – Ivan (Rotariu 60), Tănase (68 Păun), Alibec (65 Hora).

Tricolorii mai au programate două meciuri în cantonamentul din această iarnă, urmând să întâlnească tot echipe de club. Mâine, de la ora 18, România va înfrunta Zimbru Chişinău (Moldova – locul 3), în timp ce pe sâmbătă, pe 6 februarie, elevii lui Iordănescu vor întâlni formaţia Beroe Stara Zagora (Bulgaria – locul 3), de la ora 17.

Ivan: “Vreau să rămân la Craiova şi să prind Euro”

După meci, Andrei Ivan a reiterat intenţia de a rămâne la Universitatea Craiova, principalul său obiectiv fiind să prindă lotul pentru Euro 2016. “A fost un antrenament bun, am jucat bine. Sunt bucuros că am marcat, am avut şi un assist pentru Enache, contează că am câştigat. Ne pregătim foarte bine cu domnul Iordănescu, este frumos. Sunt bucuros că sunt convocat. Dacă o să muncesc şi o să dau multe goluri în Liga 1 sper să prind şi Euro. Am văzut şi eu că sunt la Steaua. Eram la antrenament şi când m-am întors am văzut că sunt la Steaua. Eu nu am ştiut că sunt la Steaua. Sunt jucătorul Universităţii Craiova şi o să joc la Universitatea Craiova. Mi-am dorit să joc pentru Ştiinţa, tatăl meu ţine cu Craiova. Dacă ar fi să plec, aş vrea să joc în străinătate, ar fi o onoare pentru mine să fiu antrenat din nou de domnul Constantin Gâlcă” a declarat Ivan.

Potrivit presei spaniole, respectiv pericosonline.com, Espanyol Barcelona este dispusă să ofere 3 milioane de euro pentru Ivan, dar tot după un împrumut prealabil. “Robert Ramon, CEO-ul lui Espanyol, a declarat că echipa catalană este în continuare interesată de transferul lui Ivan, iar între timp clubul a înaintat o nouă ofertă pentru acesta”, notează sursa citată.

Despre Ivan, selecţionerul Anghel Iordănescu a spus: “Mi-au plăcut jucătorii care au intrat pe teren, au jucat ofensiv. Cred că ar trebui să-l lăsăm în pace pe Ivan. E bine dacă se transferă la un club mare, Ivan mai are multe lucruri de învăţat”, a spus tehnicianul.

1 COMENTARIU

Comments are closed.