La APCE: Parlamentarii români au avut întâlniri bilaterale cu membri ai delegaţiilor Canadei, Poloniei şi Turciei

0
282
Ionuţ Stroe

Prezent săptămâna aceasta la reuniunea primei părţi a Sesiunii anuale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, deputatul PNL Ionuţ Stroe, şeful delegaţiei Parlamentului României la APCE, împreună cu membri ai Delegaţiei, a  avut întâlniri bilaterale cu membri ai delegaţiilor Canadei, Poloniei şi Turciei la APCE.

Parlamentarul român a avut o întâlnire cu Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, candidata germană la funcţia de Secretar General al Consiliului Europei. Pe agenda reuniunilor de lucru cu delegaţiile Poloniei şi Turciei au fost abordate probleme privind cooperarea bilaterală cu aceste ţări, precum şi chestiuni aflate în atenţia Adunării de la Strasbourg, cum ar fi reforma acestei instituţii, protecţia drepturilor omului în statele membre, promovarea statului de drept şi a democraţiei.

Sabine Leutheusser-Schnarrenberger

În cadrul întâlnirii cu reprezentanţii Canadei, au fost abordate chestiunea vizelor pentru cetăţenii ţării noastre, aspecte privind Acordul Economic şi Comercial Comprehensiv  al UE cu Canada (CETA), identificarea de oportunităţi noi pentru investiţii, în special în domeniul energiei, precum şi teme de interes de pe agenda APCE, precum desfăşurarea procesului electoral în cele două ţări, integrarea minorităţii rome şi rolul sistemului de învăţământ în acest proces sau egalitatea de şanse în rândul membrilor partidelor politice.

Ministru al Justiţiei timp de 8 ani şi parlamentar cu o experienţă de peste 13 ani, în prezentarea candidaturii sale, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger a precizat: “Europa şi europenii, sunt convinsă, au nevoie de un Consiliu al Europei puternic şi recunoscut unanim ca primă referinţă în Europa pentru valorile şi principiile pe care le apară. În calitate de Secretar General, dacă îmi acordaţi încrederea dumneavoastră, îmi voi consacra întreaga experienţă politică şi toată energia pentru îndeplinirea acestui obiectiv”.