Un craiovean acuză doi poliţişti de agresiune

0
133

Scandal mare, luni seara, la Secţia 3 Poliţie Craiova. Un bărbat de 53 de ani i-a acuzat pe doi agenţi de ordine publică din cadrul subunităţii de comportament abuziv, susţinând că l-au bătut şi l-au încătuşat fără motiv. De cealaltă parte, reprezentanţii IPJ Dolj spun că bărbatul nu a vrut să oprească maşina pe care o conducea la semnalele poliţiştilor, apoi s-a apucat la ceartă cu ei şi a refuzat să se legitimeze, aceştia fiind nevoiţi să-l ducă încătuşat la sediul Secţiei. Cât despre faptul că reclamantul s-a ales cu nasul spart în urma incidentului, poliţiştii spun că s-a lovit de gheaţa de pe jos.

Reprezentanţii IPJ Dolj au comunicat că, “luni seara, în jurul orei 20.30, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie, aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu, au observat în trafic un autoturism care se deplasa în mod sinuos, motiv pentru care poliţiştii au efectuat semnal de oprire, însă şoferul acestuia a refuzat să se conformeze continuându-şi deplasarea”.

Echipajul era format din doi agenţi de siguranţă publică, care au pornit în urmărirea autoturismului cu pricina, reuşind să-l blocheze, în trafic, după aproximativ 500 de metri. Reprezentanţii IPJ Dolj au mai precizat că, după ce a fost oprit, şoferul a coborât din maşină, a refuzat să prezinte documentele şi a devenit agresiv cu agenţii, motiv pentru care aceştia au fost nevoiţi să îl imobilizeze. Încătuşat, bărbatul a fost urcat în Loganul poliţiştilor şi dus la sediul Secţiei 3 Craiova, unde a fost identificat, stabilindu-se că este vorba despre Ovidiu Stângă, de 53 de ani, din Craiova.

Pentru că nu a oprit la semnalele poliţiştilor, bărbatului i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile. În plus, pentru injuriile aduse, poliţiştii de la Secţia 3 Craiova i-au întocmit lui Ovidiu Stângă acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de ultraj.

Şoferul, cercetat pentru ultraj

De cealaltă parte, Ovidiu Stângă, care s-a ales cu nasul spart şi alte câteva leziuni pe faţă, a spus că poliţiştii l-au lovit cu pumnii şi picioarele fără nici un motiv. Şoferul craiovean a povestit că, în timp ce circula cu maşina pe Calea Bucureşti, a văzut în spate maşina poliţiei cu girofarele pornite şi s-a gândit că poliţiştii vor să îl oprească, motiv pentru care a încercat să tragă pe dreapta. Omul spune că nu a avut loc din cauza mormanelor de zăpadă de pe marginea drumului, aşa că a întors şi a oprit într-o parcare de pe partea cealaltă a străzii.

«Au venit la maşină, eu am coborât şi i-am întrebat de ce mă urmăresc cu girofarele pornite, pentru că nu ştiu să fi greşit cu ceva. Nu aveam actele la mine şi când le-am spus că mă numesc Ovidiu Stângă, unul dintre ei m-a întrebat dacă eu sunt “nebunul ăla care nu dă bine cu capul”, după care mi-au pus cătuşele şi m-au lovit cu genunchii şi picioarele», a spus craioveanul, cu faţa plină de sânge. Acesta a mai precizat că, după ce obţine certificat medico-legal, va depune plângere împotriva celor doi agenţi.

Despre rănile cu care s-a ales craioveanul, poliţiştii au spus că atunci când au vrut să-l încătuşeze, bărbatul s-a smucit încercând să scape şi a căzut, lovindu-se cu faţa de o bucată de gheaţă. Spusele craioveanului au fost susţinute şi de soţia sa, care se afla în maşină în momentul incidentului. Reprezentanţii IPJ Dolj au mai precizat că se fac cercetări pentru a se stabili dacă cei doi agenţi de la Secţia 3 Poliţie Craiova şi-au încălcat atribuţiile de serviciu şi l-au lovit pe şofer.