USL vine cu amendamente la bugetul Craiovei

1
130

Preşedintele PSD Craiova, Mihai Fifor, şi consilierul liberal, Pavel Badea, au venit, ieri, într-o conferinţă de presă, pentru a vorbi despre amendamentele pe care Uniunea Social Liberală (USL) Craiova le va depune la bugetul municipiului. Liderul social-democraţilor craioveni a anunţat că, de data aceasta, consilierii USL vor vota “pe aceeaşi linie”, la şedinţa de joi. “USL are mai multe puncte de vedere şi doreşte să depună în cursul zilei mai multe amendamente. Am analizat cu mare atenţie bugetul, împreună cu echipa de consilieri ai USL, şi vreau să vă spun că în şedinţa de joi consilierii noştri vor vota cu toţii pe aceeaşi linie”, a spus Mihai Fifor.

Acesta a afirmat că USL este interesată ca în bugetul anului 2012 să fie prevăzute amendamente care să ofere soluţii la problemele cetăţenilor Craiovei. «Pe primul loc în solicitările noastre rămâne situaţia câinilor comunitari. Şi în ianuarie 2011 am cerut o soluţionare măcar parţială a acestei probleme şi iată că nici în bugetul din 2012 nu există nici un fel de menţiune referitoare la câinii comunitari. Un al doilea punct foarte important şi pe care îl reluăm în al treilea an consecutiv este cel legat de cartierul Rovine 2, unde solicităm în continuare alocare de fonduri pentru apă şi canal. Ne interesează, în egală măsură, subvenţionarea transportului în comun, 100% gratuitate, pentru pensionarii cu venituri până la 1.000 de lei.

La întâlnirile precedente, vă arătam că pe documentaţia făcută de Regia de Termoficare există pierderi foarte mari pe reţelele de termoficare. Nici în acest an nu sunt prevăzuţi bani pentru modernizarea acestor reţele de distribuţie a agentului termic şi vom ajunge în toamna anului viitor să ne confruntăm cu aceeaşi problemă a căldurii, problemă ce poate fi rezolvată numai dacă începem să alocăm din timp bani pentru această investiţie extrem de importantă. De asemenea, ne interesează reparaţia străzilor. În proiectul de buget nu există nici un ban alocat pentru reabilitare de străzi, cu excepţia străzii „Fulger” şi cele nouă străzi, artere principale, incluse în programul PID.

Suntem interesaţi să identificăm o sursă mai mare de fonduri pentru anveloparea blocurilor. Discutăm şi negociem suplimentarea fondurilor Spitalului municipal “Filantropia”. Managerii spitalului au solicitat o anumită sumă care nu s-a alocat, însă, după negocieri, se pare că vom reuşi să mai aducem 4-5 miliarde în plus, pentru investiţii», a explicat preşedintele PSD Craiova.

Mihai Fifor a mai spus că surse financiare pentru demararea proiectelor pe care USL le propune există, acestea fiind probleme serioase ale municipiului Craiova. “Amendamentele propuse de USL sunt pertinente, acceptate de cei din executiv. Dincolo de politic, în momentul de faţă discutăm administraţie, ori administraţia înseamnă o bună gospodărire a oraşului. Atunci când vorbeşti despre administraţie, singurul care trebuie să fie în câştig este cetăţeanul”, a conchis liderul PSD Craiova.

ALINA DRĂGHICI şi MARIN TURCITU

 

1 COMENTARIU

  1. Dar pe strada Drumul Ungureni este in stare CINEVA sa faca RETEA STRADALA DE CANALIZARE SI SA ASFALTEZE ACEASTA STRADA? DOMNILOR CARE DORITI SA AJUNGETI CAT MAI SUS IN POLITICA ????????
    DOMNULE CANTAR MIRCEA VREAU SI EU SA VA RELATEZ CUM MARCEA MARCEL FOLOSESTE MASINA INSPECTIEI DE STAT IN CONSTRUCTII IN INTERES PERSONAL SI NIMENI NU IA NICIO MASURA. ASTEPT O CONVOCARE

Comments are closed.