”Oferă un zâmbet!”, un gest frumos din partea Asociației Studenților Basarabeni din Craiova

0
85

Mirosul de brad, aroma de portocale și scorțișoară ne duce cu gândul la magia sărbătorilor de iarnă, la acele întâlniri de suflet cu familia și prietenii. În preajma sărbătorilor ne gândim la surprizele pe care le putem face celor dragi, la dulciurile din ghetuțe lăsate de Moș Nicolae sau la cadoul de sub brad pe care ni-l va aduce Moș Crăciun.

Sărbătorile de iarnă întotdeauna au fost asociate cu puritatea fulgilor de nea, inocența pruncilor din leagăn și căldura casei părintești. De aceea de mici copii am fost învățați să deosebim binele de rău, să-i ajutăm pe cei mai triști ca noi, să împărtim clipele de bucurie cu cei pentru care un zâmbet, o vorbă bună, o îmbrățișare înseamnă mai mult decât un cadou primit.

Noi, membrii Asociație Studenților Basarabeni din Craiova, ne-am propus anul acesta să-i venim în ajutor lui Moș Crăciun și împreună cu el să le oferim dulciuri și jucării copiilor fără părinți, copii pentru care toate în lume sunt: un dar dumnezeiesc .Fondurile au fost colectate în urma unei campanii desfășurate în cadrul Asociației  cu denumirea ”Oferă un zâmbet!”.

Dacă am spune că este un act de caritate, ar fi prea mult. Mai degrabă este un gest venit de la inimă la inimă, din sufletul tuturor celor care au decis să împartă Spiritul sărbătorilor de iarnă cu cei, pentru care cel mai mare cadou al vieții ar fi… O familie, o casă de unde pleci ca să te întorci.

Pentru o zi noi, membrii ASBC, ne-am  asumat rolul de frate sau soră mai mare și am petrecut câteva ore alaturi de micuții dintr-o  instituție specializată dinCraiova.

Sigur că nu vom putea înlocui căldura dragostei părințești și clipele de fericire petrecute în căminul familial. Dar cel puțin vom încerca să le readucem zâmbetul pe buze, acea licărire în ochii mai mereu umezi, să simtă că și ei sunt importanți… Pentru noi, oamenii.

Ne exprimăm speranța că acest gest să devină o frumoasă tradiție în viitor și la anul cine știe… Poate vom deveni spiridușii lui Moș Crăciun.