„Coco” pus în libertate şi trimis în judecată împreună cu gaşca sa

0
1052

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova i-au trimis în judecată pe vânzătorii de etnobotanice din gaşca coordonată de Alexandru Cosmin Pîrvu zis „Coco”, fiul lui „Caiac”. Dosarul  a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova pe 16 noiembrie,  în sarcina celor 9 inculpaţi fiind reţinută infracţiunea de trafic de droguri de risc, pentru care riscă o pedeapsă de până la 15 ani închisoare, iar pe 21 noiembrie Tribunalul Dolj a dispus punerea în libertate a ultimilor doi tineri care mai rămăseseră arestaţi preventiv, respectiv „Coco” şi Mădălin Curteanu zis „Hazard”. Primul termen al procesului a fost stabilit pentru 6 decembrie a.c.

Reamintim că, pe 3 iulie a.c., poliţiştii BCCO Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Dolj, Serviciului de Operaţiuni Speciale (SOS) Dolj şi SRI Dolj i-au prins în flagrant pe cinci dintre membrii grupului infracţional organizat coordonat de „Coco”, după ce au ridicat un colet ce conţinea 700 de grame de substanţe etnobotanice pe care tocmai le primiseră din Bucureşti. După prinderea acestora, atât la locuinţele lor, cât şi la alte cinci locaţii, aparţinând altor membri ai grupării s-au făcut percheziţii, în total fiind găsite şi ridicate în jur de 1.200 grame de substanţe etnobotanice şi peste 250 de ţigarete. 14 persoane au fost duse, marţi seara, la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. În urma audierilor, care au durat până noaptea târziu, procurorul de caz a emis ordonanţe de reţinere pe 24 de ore pentru 9 dintre membrii grupului. Este vorba despre Andrei Dincă, de 18 ani, Dragoş Dorobanţu zis „Pif”, de 24 de ani, Radu Mîrşan, zis „Duki” de 23 de ani, Cristian Dumitru zis „Dinamo” de 22 de ani, Ştefăniţă Marta zis „Oaie”, de 20 de ani, Mădălin Curteanu zis „Hazard”, de 25 de ani, Alexandru Cosmin Pîrvu zis „Coco”, de 24 de ani, Ionuţ Cioroianu, de 20 de ani şi Adrian Caitanovici de 21 de ani care au ajuns în arest. Anchetatorii au stabilit faptul că, în perioada 2010-2012, membrii grupului infracţional organizat au comercializat substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive pe raza Craiovei, obţinând venituri ilicite de sute de mii de euro.

De pe 5 iulie, când au fost arestaţi preventiv cei 9 tineri, măsura arestării a mai fost prelungită de instanţă până luna trecută, pe 23 octombrie. Atunci Tribunalul Dolj a admis propunerea procurorilor de prelungire a măsurii arestării preventive, însă Curtea de Apel Craiova a admis recursurile formulate de 7 din cei 9 inculpaţi, care au fost puşi în libertate. Singurii rămaşi după gratii au fost “Coco” şi “Hazard”. Cei doi au ieşit şi ei, săptămâna trecută, pe 21 noiembrie.

Procurorii i-au trimis pe toţi cei 9 inculpaţi în judecată pentru trafic de droguri de risc, (art. 2 din Legea nr. 143/2000), faptă pentru care riscă o pedeapsă de până la 15 ani închisoare, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova pe 16 noiembrie. Pe 19 noiembrie procurorii au cerut şi au obţinut menţinerea arestării preventive pentru Pîrvu şi Curteanu, însă ambii au făcut recurs. Acesta s-a judecat pe 21 noiembrie la Tribunalul Dolj, instanţă care a admis recursurile celor doi şi a dispus punerea lor în libertate. În aceste condiţii, procesul, care are primul termen pe 6 decembrie, se va judeca cu toţi inculpaţii în stare de libertate.