Tânăr împuşcat în abdomen, într-un local din Filiaşi

0
342

Atât pistolarul, cât şi victima au fost reţinuţi

Un tânăr din oraşul Filiaşi a fost împuşcat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unui scandal petrecut într-un fast-food din localitate. Ieri dimineaţă victima a fost transferată din Filiaşi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, iar pistolarul a fost reţinut pentru 24 de ore. Acesta urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru uz de armă neletală fără drept, poliţiştii stabilind că deţinea legal pistolul cu bile de cauciuc cu care a tras. După ce a fost externat din spital, ieri după-amiază, tânărul împuşcat a ajuns tot după gratii, fiind acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire şi alte violenţe.

Se pare că tot incidentul a pornit de la un pumn. Din cercetările poliţiştilor s-a stabilit că în jurul orei 03.00, în timp ce se afla într-un local din Filiaşi, Costinel Cosmin Tudorică de 28 de ani, din localitate, deranjat de faptul că un bărbat de la masa vecină, Marin Popa, de 47 de ani, din comuna Vişina Nouă, judeţul Olt, vorbea foarte tare, s-a ridicat, s-a dus la el şi l-a lovit cu pumnul ca să-l facă să tacă. Văzând asta, un alt tânăr, de la masa celui pocnit, identificat ulterior ca fiind Cătălin Pîrvulescu de 26 de ani, din Craiova, a scos pistolul cu bile de cauciuc pe care îl avea la el şi l-a împuşcat pe Tudorică în abdomen, după care a părăsit fast-food-ul. „La aproximativ 15 minute după incident, tânărul care a tras cu pistolul s-a prezentat singur la sediul Poliţiei din Filiaşi, unde a predat şi arma, pe care s-a stabilit că o deţinea legal. Victima a ajuns la spitalul din Filiaşi, cu plagă abdominală prin împuşcare, de unde, în această dimineaţă (n.r.-ieri dimineaţă) a fost transferată la Spitalul Clinic Judeţan de Urgenţă Craiova pentru investigaţii suplimentare, iar autorul a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, fiind introdus în arest”, ne-a declarat comisar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Poliţiştii inteţionează să-l prezinte pe pistolar instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de uz de armă neletală fără drept, pistolul fiind reţinut în vederea continuării cercetărilor.

Ieri după-amiază, după ce medicii i-au făcut externarea lui Tudorică, poliţiştii l-au luat şi l-au dus direct în arestul IPJ Dolj. Oamenii legii îl acuză că el a pornit tot incidentul, pe numele său fiind solicitată ordonanţă de reţinere pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire şi alte violenţe. Cercetările oamenilor legii continuă.