Petre Petrescu şi Florea Voinea fac o altfel de campanie electorală – Caravana USL „Verifica-ţi gratuit sănătatea!” a ajuns şi la Sopot

1
1036

Caravana „Verifică-ţi gratuit sănătatea”, prin care se doreşte ca locuitorii Doljului care nu au posibilităţi materiale pentru a ajunge în Craiova să îşi poată testa gratuit glicemia şi tensiunea arterială a ajuns miercuri în comuna Sopot. Proiect iniţiat de Petre Petrescu, candidatul Uniunii Social-Liberale pentru Camera Deputaţilor, şi de Florea Voinea, candidatul USL pentru Senatul României, caravana va reveni în Sopot în fiecare zi de târg, toată luna noiembrie, pentru ca locuitorii comunei să îşi verifice evoluţia stării de sănătate. 

”Este păcat că oamenii nu reuşes să-şi facă acest test simplu”

„Glicemia şi tensiunea arterială sunt  printre cei mai importanţi indicatori ai stării de sănătate. Diabetul este o boală foarte răspândită, însă mulţi oameni nu ştiu că suferă de diabet şi nu îşi controlează dieta. Este păcat că oamenii nu reuşesc, din cauza condiţiilor materiale, să-şi facă acest test simplu, testarea glicemiei, care durează numai un minut. De aceea ne-am gândit să venim în sprijinul lor şi să mergem noi în fiecare comună, patru săptămâni consecutive, în zilele de târg, atunci când lumea iese mai mult din casă, şi să le punem la dispoziţie un punct mobil de măsurare a glicemiei şi a tensiunii arteriale”, a explicat deputatul Petre Petrescu, candidat al Uniunii Social-Liberale pentru un nou mandat, în Colegiul 5 Filiaşi.

„Nici nu mai ştiu când mi-am făcut ultima dată analizele”

În ciuda vremii ploioase, oamenii au venit în număr mare să-şi verifice sănătatea. Leana Giuroiu, de 62 de ani, nu şi-a mai făcut analize de pe vremea când prim-ministru era Călin Popescu-Tăriceanu: „Nici nu mai ştiu când mi-am făcut ultima dată analizele. Le-am făcut ultima dată când a fost programul cu analizele gratuite, acum patru sau cinci ani”. Frusina Dan are 76 de ani şi nici nu mai ştie când a fost ultima dată să îşi facă analize de sănătate. „Analize n-am mai făcut de mult, de zece sau unsprezece ani. Sunt singură, nu pot să umblu după ele”, spune bătrâna, bucuroasă că a putut să-şi testeze sănătatea gratuit, chiar în Sopot.

”Noi, cei din Sopot, votăm Petre Petrescu şi Florea Voinea”

În Sopot, oamenii sunt harnici şi gospodari, însă lipsa de grijă a guvernelor Boc-Băsescu i-a adus în pragul sărăciei. „Nu mi s-a mărit pensia de când e Traian Băsescu preşedinte. De mărit nu s-a mărit, dar s-a micşorat. Cum să trăim aşa? Avem înţelegere din partea primarului de aici, domnul Cătălin Trăistaru, însă ce poate face dumnealui? Ştiu că domnul deputat Petre Petrescu a ajutat comuna şi sperăm să ne ajute şi de aici înainte”, spune Gheorghiţă Ilie, de 76 de ani. Consilierul local Dan Sărăcin este şi el conştient că dacă Uniunea Social-Liberală nu va câștiga alegerile din 9 decembrie, este posibil ca salariile și pensiile să nu mai revină la nivelul la care au fost înainte de tăierile aplicate  de Traian Băsescu și Emil Boc, ba mai mult, să fie iarăși tăiate: „Guvernul Victor Ponta ne-a dat deja o speranţă. Salariile şi pensiile au mai crescut un pic şi sperăm că vor mai creşte. Trebuie să facem tot ce putem pentru ca USL să câştige alegerile. Noi, cei din Sopot, votăm Petre Petrescu şi Florea Voinea, pentru ca în ţara asta să se facă dreptate şi oamenii să o ducă bine”.

Primarul din Sopot: „Guvernele Boc-Băsescu şi-au bătut joc de oamenii de aici”

Primarul Cătălin Trăistaru este la al treilea mandat, fiind prima dată ales în 2004. Deşi tânăr, acesta le-a arătat oamenilor din Sopot cât de important este ca administraţia publică să se implice cu adevărat în viaţa unei localităţi, chiar dacă nu a avut sprijinul guvernelor portocalii.

Din bugetul local, primarul a reuşit să modernizeze şcolile, să pietruiască drumurile localităţii şi să finalizeze construcţia unei biserici. Tot el a atras firme private în comună, aducând astfel bani la buget. Primarul este însă conştient că investiţiile majore nu pot veni decât după ce USL va câştiga alegerile, iar guvernul îi va acorda sprijinul cuvenit.

„De cinci ani, nu am primit nici un ban de la Guvernul României, la nici o rectificare. Guvernele Boc-Băsescu şi-au bătut joc cum au putut de oamenii de aici. Din fericire, am avut parte în permanenţă de sprijinul domnului deputat Petre Petrescu, chiar şi înainte ca dumnealui să ajungă în Parlamentul României. În 2005, când era preşedintele Comisiei de buget-finanţe a Consiliului Judeţean Dolj, ne-a ajutat să refacem sistemul de iluminat public stradal. Am reuşit să pietruim aproape 5 kilometri de drum comunal. Drumul comunal Beloţ – Başcov nu putea fi realizat dacă nu ne ajutau domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa şi domnul deputat Petre Petrescu. Modernizarea reţelei de curent electric din satul Başcov, unde am înlocuit vechii stâlpi de lemn cu stâlpi noi, de beton, a fost făcută tot cu sprijinul domnului deputat Petre Petrescu”, spune Cătălin Trăistaru.

Alături de viceprimarul Dumitru Popescu, primarul Trăistaru are planuri foarte ambiţioase pentru următorii trei ani şi jumătate: „Pentru mandatul acesta, sperăm să reuşim să aducem alimentarea cu apă curentă, avem deja depus un studiu de fezabilitate, sperăm să facem rost de finanţarea necesară, aproximativ un milion de euro. Vrem să asfaltăm drumul Beloţ – Başcov, pe care l-am pietruit deja. De asemenea, am vrea să reabilităm cât mai rapid sediul primăriei. Foarte important pentru noi este că am constituit un Grup de Acţiune Locală, alcătuit din 16 localităţi. Astfel avem şanse să accesăm fonduri europene şi să putem dezvolta nu doar comuna, ci întreaga zonă. Pentru toate aceste proiecte, avem nevoie ca domnii Petre Petrescu şi Florea Voinea să câştige alegerile din 9 decembrie, pentru că numai dumnealor ne pot ajuta.”.

1 COMENTARIU

  1. Sunt initiative care ar putes fi un exemplu pt cei care se ocuapa de sanatatea romanilor .Felicitari domnului primar pt ce face in comuna Sopot

Comments are closed.