Directoarea şcolii susţine că a fost ameninţată de un „vecin” – Scandal la Liceul de Artă „Marin Sorescu” din Craiova

0
1349

Un scandal de proporţii s-a petrecut, ieri, la Liceul de Artă „Marin Sorescu” din Craiova. Directoarea unităţii de învăţământ a chemat Poliţia, după ce proprietarul unui teren din spatele şcolii a intrat în biroul ei şi a ameninţat-o. Neînţelegerile dintre bărbat şi conducerea şcolii sunt generate de faptul că imobilul pe care bărbatul îl construieşte va bloca ferestrele atelierului de pictură. De altfel, terenul este în litigiu, instanţa dispunând suspendarea lucrărilor până la pronunţarea unei hotărâri definitive. Pentru că ieri a venit cu muncitorii acolo, directoarea l-a apostrofat, bărbatul intrând, ulterior, în biroul ei. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ameninţare.

Lucia Vlădoiu

, directoarea Liceului de Artă „Marin Sorescu” din Craiova, a sunat, ieri, în jurul orei 11.00, pe 112, solicitând sprijinul Poliţiei şi susţinând că a fost ameninţată, chiar în biroul ei, de David Serdaru. Bărbatul este proprietarul unui teren din spatele unităţii de învăţământ, iar neînţelegerile dintre el şi conducerea şcolii sunt generate de imobilul pe care acesta îl construieşte şi care va bloca ferestrele atelierului de pictură. Ba, mai mult, din câte spune directoarea, terenul cu pricina este în litigiu, instanţa a dispus sistarea lucrărilor, lucru de care bărbatul n-a ţinut cont. El a venit, ieri, cu muncitorii, să continue lucrarea, femeia l-a văzut, i-a cerut să înceteze şi s-au luat la ceartă.

David Serdaru

Lucia Vlădoiu spune că a mers la ea în birou, unde a venit şi Serdaru, care a ameninţat-o că o strânge de gât. „Am fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 cu privire la faptul că directoarea Liceului de Artă a fost ameninţată de un craiovean. Un echipaj de poliţişti ai Secţiei 2 Craiova a ajuns la faţa locului, în urma verificărilor efectuate a întocmit în cauză acte premergătoare de cercetare sub aspectul comiterii infracţiunii de ameninţare. Femeia urmează să depună şi o plângere scrisă. În plus, se vor face verificări şi cu privire la asigurarea pazei unităţii de învăţământ, pentru că bărbatul n-ar fi trebuit să aibă acces în şcoală”, a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

David Serdaru spune că nu a ştiut de decizia instanţei, că va opri lucrările şi că nu a ameninţat-o pe femeie. Poliţiştii continuă cercetările în dosar.