„190 de ani de la Revoluţia lui Tudor Vladimirescu”

0
430
Tudor Vladimirescu

Astăzi şi mâine, Muzeul Olteniei din Craiova va fi gazda Simpozionului Ştiinţific Naţional „190 de ani de la Revoluţia lui Tudor Vladimirescu”, organizat împreună cu Institutul de Cercetării Socio-Umane „C.S. Nicolăescu-Plopşor”, Universitatea din Craiova – Facultatea de Ştiinţe Sociale (Catedra de Istorie şi Catedra de Ştiinţe Politice), Consiliul Judeţean Dolj şi Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”.

Deschiderea oficială a lucrărilor are loc astăzi, ora 11.00 în sala de conferinţă a muzeului (clădirea nouă, din strada „Madona Dudu” nr. 14), în prezenţa academicianului Dan Berindei, vicepreşedintele Academiei Române, şi a prof. univ. dr. Corneliu Mihail Lungu, de la Universitatea din Craiova.

Simpozionul este structurat pe două secţiunii: prima se desfăşoară la Muzeul Olteniei, iar cea de-a doua – la Institutul de Cercetării Socio-Umane „C.S. Nicolaescu-Plopşor”. În carul lor vor fi dezbătute lucrării referitoare la locul Revoluţiei de la 1821 şi al lui Tudor Vladimirescu în istoria românilor.