Doar 26 de candidaţi au trecut de testul grilă al examenului de intrare în profesia de avocat stagiar

0
506

S-au afişat reultatele, la proba scrisă tip grilă pentru candidaţii care vor dobândi calitatea de avocat stagiar, susţinută la data de 8 octombrie a.c., la Centrul teritorial Craiova al INPPA. Rezultatul este mai slab decât în 2011, şi la fel şi punctajul. În 2011 cel mai mare punctaj era de 93, de data aceasta a fost mai mic cu două puncte. Printre cei admişi au fost şi copii de avocaţi din Craiova. Cei care au trecut de prima probă se pregătesc de următoarele, care vor avea loc săptămâna aceasta.

Aşa cum prevede Regulamnetul cadru al examenului de intrare în profesie de avocat, vineri până la ora 15.00 la toate centrele din ţară s-au afişat rezultatele contestatţiilor depuse de candidaţi la prima probă scrisă tip grilă. Comisia naţională de examen a dispus:  ”La întrebarea menţionată la punctul a)  Grila 1 (23), Grila 2 (30), Grila 3 (36), Grila 4 (37), se consideră corectă şi indicarea literei b) ca singură variantă valabilă de răspuns. În consecinţă, se acordă un

(1) punct la această întrebare atât candidaţilor care au indicat ca variantă de răspuns litera a) şi litera b), cât şi candidaţilor care au indicat ca variantă de răspuns numai litera b). -Întrebările menţionate la punctul b), Grila 1 (28), Grila 2 (29), Grila 3 (39), Grila 4 (31) şi, respectiv, Grila 1 (40), Grila 2 (33), Grila 3 (24), Grila 4 (32), se anulează, acordându-se tuturor candidaţilor câte un (1) punct la fiecare dintre acestea; 2. În baza opiniei majoritare a membrilor comisiei de soluţionare a cotestaţiilor la baremul de evaluare la testul tip grilă, se admite contestaţia la următoarea întrebare de la disciplina „Drept procesual civil”: Grila 1 (41), Grila 2 (58), Grila 3 (60), Grila 4 (46). În consecinţă, se consideră valabile: varianta de răspuns indicând numai litera a); varianta de răspuns indicând numai litera c); varianta de răspuns indicând litera a) şi litera c)”, se arată în procesul-verbal semnat de preşedintele Comisiei naţională de examen av. dr. Dan Oancea. Toate celelalte contestaţii la baremul de notare şi evaluare, formulate de candidaţii care s-au prezentat la proba de examen din data de 08 octombrie a.c. au fost respinse.

Doar şapte doljeni merg mai departe

Conform articolului 6 din Regulamentul cadru: ” (1)Testul grilă –eliminatoriu cuprinde 100 de întrebări din toate materiile de examen. Timpul necesar pentru formularea răspunsurilor la testul grilă este cel stabilit de comisia de elaborare a subiectelor pentru această probă; acesta nu poate fi mai scurt de 2 ore şi nici depăşi 4 ore de la momentul la care s-a încheiat distribuirea testelor către toţi candidaţii. (3) Lucrările se notează cu Admis sau Respins, în funcţie de punctajul obţinut de către candidat. Sunt admişi în etapa a II-a candidaţii care au obţinut minimum 70 de puncte”. Vineri, s-au afişat rezultatele, ţinându-se cont şi de contestaţii. Din 259 doar 26 de candidaţi au reuşit să treacă de prima probă, în comparaţie cu anul 2011, când testul grilă a fost luat de 33 de competitori. Cel mai mare puctaj obţinut a fost 91. Din cei 26 de concurenţi care au trecut prima probă, şapte sunt din Dolj, opt din Mehedinţi, trei din Argeş, patru din Vâlcea, trei din Gorj şi doar unul singur din Olt.

Următoarele trei probe se vor defăşura în această săptămână

Candidaţii declaraţi respinşi au putut formula contestaţie până sâmbătă, 13 octombrie a.c., la sediul Centrului Teritorial Craiova al INPPA din incinta Baroului Dolj, între orele 9.00 şi 14.00. Următoarele probe, pentru toţi candidaţii vor avea loc în această săptămână după cum urmează: miercuri, 17 octombrie a.c. – proba scrisă la disciplinele: Drept civil şi Drept procesual civil (două teze distincte);  joi, 18 octombrie a.c – proba scrisă la disciplina: Organizarea şi exercitarea profesiei de avocat; vineri, 19 octombrie 2012 – proba scrisă la disciplinele Drept penal şi Drept procesual penal (două teze distincte).