Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, la 47 de ani de la înfiinţare

0
314

Prefectul judeţului Dolj, Elena Costea, a participat, ieri la manifestările prilejuite de sărbătorirea “Zilelor Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică” din cadrul Universităţii din Craiova, organizate la 47 de ani de la înfiinţarea primei facultăţi cu profil tehnic din Municipiu.

Prefectul Elena Costea a luat parte la festivitatea de înmânare a diplomelor de absolvire, eveniment ce a avut loc în Sala Albastră a Universităţii din Craiova, prilej cu care a transmis un mesaj corpului didactic universitar dar şi studenţilor din cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică. “Împlinirea a 47 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică, dovedeşte că învăţământul universitar craiovean este unul de înaltă calitate. Încă de la început cadrele didactice ale acestei facultăţi şi-au propus să formeze absolvenţi cu o solidă pregătire teoretică şi practică. Eforturile depuse, în acest sens, de conducerea facultăţii şi de profesori se observă în numărul mare de absolvenţi care şi-au găsit locuri de muncă în domeniu. Cele mai multe slujbe disponibile, astăzi, pentru absolvenţii de învăţămînt superior se adresează specialiştilor IT şi inginerilor. În plus, cele mai mari salarii sunt chiar în domeniile de specializare pe care le oferă Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică.  Apreciez colaborarea dintre cadrele didactice ale acestei facultăţi, colaborarea cu numeroase instituţii de invaţământ superior de prestigiu din ţară si din străinătate, dar şi cu mediul de afaceri. În urma acestor parteneriate, profesorii au beneficiat de perfecţionare, programele de studiu au fost aliniate cerinţelor mediului soico-economic actual, iar laboratoarele facultăţii au fost modernizate. De toate acestea au profitat, absolvenţii de astăzi, pe care, pe bună dreptate, îi putem numi specialişti. Pe cei care sunt încă studenţi îi sfătuiesc să fructifice oportunităţile oferite de Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Automatică, pentru că au şansa unei pregătiri de excepţie. Sfatul meu este de bună-credinţă, fiul meu este unul dintre absolvenţii acestei prestigioase instituţii de învăţământ superior, aşadar cunosc performaneţele şi excelenta pregătire a cadrelor universitare. Felicit întregul corp profesoral şi pe absolvenţii acestei facultăţi pentru realizările de până acum. Vă doresc tuturor mult succes în demersurile pe care le veţi întreprinde de azi înainte”, a declarat Prefectul judeţului Dolj, Elena Costea.

De asemenea, Prefectul Elena Costea a înmânat conducerii Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică o diplomă în semn de recunoaştere a contribuţiei aduse dezvoltării înăţământului superior, ştiinţei şi cercetării.