Şofer băut şi fără permis, oprit cu focuri de armă

0
329

Poliţiştii doljeni au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de armă pentru a pune mâna pe un conducătorul unui autoturism care nu a vrut să oprească la semnalele oamenilor legii. Incidentul s-a petrecut vineri seara, în comuna Radovan, în timpul unei razii pentru prevenirea accidentelor rutiere în mediul rural, iar conducătorul auto, care s-a dovedit că nu avea permis şi era şi băut, este acum cercetat penal, în stare de libertate, însă.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, vineri seara, în jurul orei 18.30, un echipaj format dintr-un poliţist al Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega şi un poliţist din cadrul Postului de Poliţie Radovan, care acţiona pe DN 56, pe raza comunei Radovan, a încercat să opească un autoturism Opel Astra, înmatriculat în Bulgaria. Oamenii legii i-au făcut semnalul regulamentar de oprire şoferului, însă acesta l-a ignorat şi a calcat şi mai tare pedala de acceleraţie, motiv pentru care poliţiştii, cu Loganul din dotarea Postului de Poliţie Radovan, au pornit în urmărirea acestuia, având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Unul dintre poliţişti a tras patru focuri de armă în aer şi după maşina fugarului, însă nu l-au oprit decât după ce l-au blocat în trafic, Opelul oprindu-se în Loganul Poliţiei, care a fost avariat. „Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor, s-a trecut la urmărirea sa, cu semnalele acustice şi luminoase pornite, şi pentru că nu a dat nici un semn că s-ar opri, unul dintre poliţişti a executat patru focuri de avertisment cu pistolul din dotare în plan vertical şi asupra autoturismului urmărit, însă conducătorul acestuia nu a oprit, continuând deplasarea pe raza comunelor Întorsura şi Lipovu.

În comuna Lipovu, autoturismul urmărit a fost blocat în trafic, împrejurare în care a tamponat uşor autospeciala poliţiei, înfundând aripa şi portiera dreaptă faţă”, ne-a declarat comisar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Poliţiştii au pus mâna pe şoferul fugar, l-au identificat, stabilind că este vorba despre Ionel Manolea, de 43 de ani, din comuna Radovan, în urma verificărilor în baza de date stabilindu-se că bărbatul nu posedă permis de conducere. În plus, la testarea acestuia cu etilotestul a rezultat o concentraţie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice. Doljeanul s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi distrugere, urmând ca după definitivarea cercetărilor să se propună soluţie corespunzătoare prin unitatea de parchet.

Amenzi de peste 40.000 lei pe parcursul raziei

Pe parcursul razei rutiere de pe drumurile din judeţ, la care au participat 78 de poliţişti din cadrul Serviciilor de Ordine Publică şi Rutier au fost constituite 34 de filtre rutiere, unde au fost oprite pentru control 789 de autovehicule şi au fost legitimate 838 de persoane. Oamenii legii au constatat 6 infracţiuni, pentru care au fost întocmite dosare penale şi nu mai puţin de 268 de abateri contravenţionale, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare totală de 42.010 lei. Ca măsură complementară, au fost reţinute 5 permise de conducere şi au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Pe parcursul activităţilor, la unul din filtrele rutiere, oamenii legii au oprit un autoturism Opel Astra, la volanul căruia se afla Florin Toma, de 21 de ani, din comuna Ciupercenii Noi, maşina fiind avariată în partea din faţă. Luat la întrebări, pentru că nu avea autorizaţie de reparaţie, şoferul a recunoscut că fusese implicat într-un eveniment rutier, cu două zile mai devreme. Mai exact, în timp ce circula pe strada „Gării” din comuna Poiana Mare, la efectuarea virajului la stânga, nu a acordat prioritate de trecere biciclistului Ştefan Coşereanu, de 57 de ani, din localitate, acroşându-l uşor cu partea faţă. În urma accidentului biciclistul nu a suferit vătămări corporale, însă conducătorul auto nu a anunţat organele de poliţie despre incident, astfel că a fost amendat şi a rămas fără permisul de conducere.