Criminal prins după opt luni! Şi-a ucis concubina şi a aruncat-o în WC

0
371

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut, ieri, arestarea preventivă a unui bărbat de 24 de ani, din localitatea Tecuci, judeţul Galaţi, suspectat că şi-ar fi ucis concubina, în urmă cu opt luni, într-o casă pe care o închiriaseră în comuna doljeană Coşoveni. Anchetatorii craioveni au aflat despre crimă în urmă cu aproximativ o săptămână, de la poliţiştii din Tecuci, care au obţinut informaţia în timp ce efectuau cercetări într-un dosar de furt, tot atunci fiind găsit cadavrul tinerei de 26 de ani, aruncat în WC-ul casei din Coşoveni. Suspectul a fost prins în timp ce încerca să iasă din ţară şi a fost adus, ieri, la Craiova.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în urmă cu aproximativ o săptămână, poliţiştii din oraşul Tecuci, judeţul Galaţi, au anunţat că, în timp ce instrumentau un dosar de furt, au aflat că, în luna ianuarie a.c., un bărbat din localitate, Marius Bolmandîr, de 24 de ani, ar fi comis o crimă în comuna doljeană Coşoveni. În baza informaţiilor primite de la poliţiştii din Tecuci, procurorii craioveni împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale de la IPJ Dolj au efectuat o percheziţie în casa din Coşoveni în care s-a stabilit că bărbatul locuise cu chirie împreuna cu concubina sa. Informaţiile obţinute de poliţiştii gălăţeni s-au dovedit a fi adevărate, pentru că anchetatorii au descoperit în WC-ul din curtea gospodăriei cadavrul unei tinere de 26 de ani.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că victima era Veronica Balin, dintr-o localitate din judeţul Iaşi, acesta fiind şi motivul pentru care poliţiştii doljeni nu au fost sesizaţi cu privire la dispariţia ei. Nici fata, nici concubinul ei nu erau cunoscuţi de localnicii din Coşoveni. Cei doi ajunseseră aici la sfârşitul anului 2011, din câte s-a stabilit, fiind în căutarea unor locuri de muncă sezoniere. Au închiriat o casă în care nu locuia nimeni, aşa că, şi după ce bărbatul a plecat, fără ca cineva să remarce că nu e însoţit de fata cu care venise, cadavrul a rămas nedescoperit în WC-ul gospodăriei.

S-a efectuat necropsia cadavrului, în baza raportului medico-legal stabilindu-se că bărbatul şi-a ştrangulat concubina, i-a aruncat cadavrul în WC-ul din curte, după care s-a întors la Tecuci. Odată confirmată crima, oamenii legii au încercat să dea de urma autorului prin localitate, însă n-a fost de găsit. Asta până ieri-dimineaţă, când a fost oprit în Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, judeţul Arad, pe unde încerca să iasă din ţară. Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Amalia Năstasie, a precizat, ieri, că suspectul a fost adus la Craiova pentru a fi audiat de procurorul de caz şi va fi prezentat Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru comiterea infracţiunii de omor.