Mircea Geoană va merge în Statele Unite ale Americii, la Convenţia Partidului Democrat

0
351

Preşedintele Comisiei pentru Politică Externă din cadrul Senatului României va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii în perioada 4-7 septembrie 2012. Mircea Geoană a fost invitat să participe la Convenţia Partidului Democrat, ce are loc în perioada 4-7 septembrie la Charlotte, Carolina de Nord. Totodată, senatorul de Dolj are programate şi o serie de întrevederi la Washington.

În cadrul Convenţiei, liderul American Barack Obama îşi va lansa oficial candidatura pentru alegerile prezidenţiale din SUA din toamna acestui an. La eveniment sunt aşteptaţi să susţină discursuri de susţinere personalităţi precum John Kerry, preşedintele Comisiei pentru Relaţii Externe, din cadrul Senatului SUA, Rahm Emmanuel, primarul oraşului Chicago, Nancy Pelossi, Minority Leader din Congres, Hary Reid, liderul majorităţii din Senat, precum şi o serie de alte personalităţi din administraţie şi din Congres. De asemenea, fostul preşedinte american, Bill Clinton, este aşteptat să aibă un mesaj de susţinere pentru candidatul democrat.

Întrevederi cu membri ai Administraţiei Obama

Mircea Geoană va participa şi la International Leaders’ Forum organizat de National Democratic Institute în marja Convenţiei Democrate. Pe agenda discuţiilor se află teme legate de săracie şi metode de prevenire şi soluţii de ieşire, evoluţii democratice la nivel mondial, dar şi de rolul Statelor Unite în lume. Evenimentul va fi găzduit de Madeleine Albright, fost Secretar de Stat în cadrul Administraţiei Clinton, şi de Kenneth Wollack, preşedinte NDI. Cu această ocazie, preşedintele Comisiei pentru Politică Externă din cadrul Senatului României va avea, la Washington, o serie de întrevederi cu membri ai Administraţiei Obama şi cu membri ai Congresului Statelor Unite pentru a discuta despre întărirea dimensiunii parlamentare, economice şi ştiinţifice a Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA. Mai mult, el se va întâlni şi cu conducerea Institutului Aspen US, cu reprezentanţi ai mass-mediei americane şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din SUA.