Aproape un kilogram de aur confiscat de poliţişti

0
355

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Dolj au confiscat aproape un kilogram de aur de la o societate comercială ce desfăşoară activităţi de tip amanet, în urma unui control efectuat la toate punctele de lucru ale unităţii. Oamenii legii îl suspectează pe administrator, un cetăţean bulgar, de evaziune fiscală şi estimează prejudiciul cauzat de acesta la peste un miliard de lei vechi, astfel că au luat la “puricat” documentele contabile din ultimii trei ani.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, în cadrul activităţilor desfăşurate pentru combaterea infracţiunilor de natură economică, au făcut verificări la o societate comercială din Craiova, respectiv SC Euro Comers 2006, care desfăşoară activităţi de tip „amanet” prin patru puncte de lucru – două în Craiova, unul în Calafat şi altul în Băileşti. Din cercetările efectuate de poliţişti, a rezultat faptul că administratorul societăţii, Ventsislav Dimitrov, de 30 de ani, cetăţean bulgar cu reşedinţa în Craiova, nu a înregistrat în evidenţele contabile toate veniturile obţinute, sustrăgându-se de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat cu aproximativ 100.000 lei. “Administratorul societăţii nu a întocmit documentele prevăzute de Legea contabilităţii nr. 82/1991 pentru ca bijuteriile din metale preţioase aferente mai multor contracte de amanet expirate pe care le-a vândut, precum şi comisioanele încasate la punctele de lucru, să fie evidenţiate în contabilitatea societăţii. În acest fel, administratorul s-a sustras de la plata taxelor către bugetul de stat, motiv pentru care în cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale şi sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală”, a declarat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Pe parcursul verificărilor desfăşurate la fiecare punct de lucru al unităţii, oamenii legii au mai dat peste o altă infracţiune, de această dată comisă de două angajate în dauna societăţii. După cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj, poliţiştii au constatat că gestionarele de la punctele de lucru din Craiova, Kirilova Bala, de 33 de ani, din Bulgaria şi Cristina Dănişor, de 25 de ani, din Craiova, şi-au însuşit mai multe bijuterii aferente unor contracte de amanet pe care le aveau în gestiune, prejudiciul creat societăţii ridicându-se la circa 8.000 lei. Cele două femei s-au ales cu dosare penale, fiind acum cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare.

Oamenii legii au mai constatat şi alte abateri, de natură contravenţională, pentru care societatea a fost sancţionată cu amendă în valoare de 6.000 lei şi s-a dispus confiscarea cantităţii de 913,20 grame de aur, care a fost predată la Trezoreria Municipiului Craiova.