Descinderi la traficanţi de droguri

0
305

O acţiune vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri de risc şi de mare risc s-a desfăşurat, ieri, în mai multe judeţe din ţară, descinderi fiind efectuate în Dolj, Timiş, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin şi Bihor. În cadrul activităţilor, coordonate de DIICOT Timişoara, au fost puse în executare 32 de mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane implicate în procurarea drogurilor (canabis) şi a pastilelor de ecstasy din Olanda şi vânzarea acestora în cluburi sau în căminele studenţeşti din Timişoara.

Reprezentanţii IGPR au comunicat că poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cadrul BCCO Timişoara şi procurori DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara, împreună cu poliţişti din cadrul SCCO Arad, SCCO Caraş-Severin, BCCO Oradea – Serviciul Antidrog, BCCO Craiova – Serviciul Antidrog, BCCO Alba – SCCO Hunedoara, beneficiind de sprijinul luptătorilor de la Serviciul de Intervenţii Rapide – IPJ Timiş, al jandarmilor din cadrul Grupărilor Mobile Timişoara şi Craiova şi al Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Hunedoara şi Bihor, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin şi lucrătorilor Direcţiei Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara, cu o echipă chinologică, au desfăşurat o acţiune pentru destructurarea grupării infracţionale.

Astfel, au fost efectuate 18 percheziţii domiciliare şi au fost puse în executare 32 de mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane implicate în cauză. Doi craioveni pe numele cărora erau emis mandate de aducere în acest dosar au fost ridicaţi de poliţişti şi duşi la Timişoara, pentru audieri. Potrivit anchetatorilor, 11 persoane sunt suspectate că sunt implicate în mod direct în activităţi de trafic de droguri de risc şi mare risc în Timişoara, Arad, Oradea, Petroşani, Caransebeş şi Oraviţa şi că au legături infracţionale cu dealeri din localităţile mai multor judeţe din vestul şi sudul ţării.

În plus, s-a stabilit că alţi şapte suspecţi sunt implicaţi în comiterea infracţiunilor de complicitate la trafic şi deţinere de droguri de risc şi mare risc. Mai precis, suspecţii procurau canabis şi pastile de ecstasy din Olanda, le aduceau în ţară şi le vindeau în cluburi, discoteci şi chiar în unele cămine studenţeşti din Timişoara şi din alte oraşe din ţară. Toate persoanele ridicate au fost duse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara pentru audieri şi dispunerea măsurilor necesare.