Şapte afgani ascunşi într-un microbuz, descoperiţi la PTF Bechet

0
230

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat, în noaptea de miercuri spre joi, şapte cetăţeni afgani care intenţionau să intre ilegal în România, prin PTF Bechet. Cei şapte, cu vârste cuprinse între 19 şi 21 de ani, erau înghesuiţi într-un compartiment special amenajat dintr-un microbuz condus de un cetăţean polonez şi au fost returnaţi pe teritoriul Bulgariei.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, miercuri seara, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Bechet, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul polonez Robert G., în vârstă de 44 ani, care conducea un microbuz marca Iveco, pe ruta Grecia – Polonia.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit în autovehicul, în urma căruia, în compartimentul marfă, au descoperit un locaş special amenajat în care erau ascunse şapte persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 21 de ani. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că cei şapte tineri sunt cetăţeni afgani şi intenţionau să intre ilegal în ţară.

„Poliţiştii de frontieră au întocmit şoferului acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de racolare, îndrumare sau călăuzire a uneia sau mai multor persoane în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat, iar cetăţenilor afgani pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat. În baza acordului încheiat între autorităţile de frontieră române şi bulgare, cei şapte tineri au fost predaţi autorităţilor bulgare”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Dolj, subinspector Ionuţ Gheonea.