Miliardari din toate ţările, resemnaţi-vă! Mititelu: „Universitatea e a mea şi a copiilor, copiilor, copiilor mei!”

0
2107

Nu contează performanţa, Ştiinţa e doar o afacere de familie

Invitat telefonic la postul locul Gtv, patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a speculat momentul pentru a lămuri posibilitatea cedării clubului către un alt om de afaceri, mai potent, care să readucă Ştiinţa la nivelul pretenţiilor suporterilor săi. Astfel, Victor Piţurcă şi ai săi, nominalizaţi de Mititelu ca doritori de achiziţionare a pachetului majoritar la Universitatea, nu au nicio şansă, după spusele actualului patron, să conducă gruparea înfiinţată în 1948. Mititelu nu a lăsat nicio portiţă de speranţă celor care vor să vadă echipa din Bănie luptându-se pentru titlul de campioană sau evoluând în cupele europene, confirmând faptul că Universitatea a ajuns afacerea familiei sale, indiferent de potenţa financiară a acesteia: „Echipa asta e a mea şi a copiilor copiilor copiilor copiilor copiilor mei. Luaţi-vă gândul de la ea! Dacă mie mi se întâmplă ceva, copiii mei ştiu ce au de făcut“. Acelaşi discurs pe model Ştefan cel Mare l-a avut nu demult şi Gigi Becali, care şi-a arogat pe vecie clubul din Ghencea: „Eu o să plec din Ghencea dar o să vină nepoţii mei, strănepoţii, familia mea va fi aici în vecii vecilor. Steaua va fi a mea cum a fost Moldova a lui Ştefan cel Mare”. Mititelu a anunţat deja că o parte din acţiuni sunt cedate deja fiului său, Adrian junior, care de altfel şi-a şi intrat oarecum în rol, luând loc lângă banca de rezerve la meciul cu Unirea Urziceni.

„Piticania asta de primar mă dă afară de pe stadion”

Mititelu nu se împacă deloc nici cu actualul primar al Craiovei, Mărinică Dincă, pe care îl acuză că nu mai vrea să-i concesioneze arena „Ion Oblemenco”. „Sincer, acum îmi e dor de Solomon! În ciuda războaielor care le-am avut cu el. Piticania asta de primar vrea să mă dea afară de pe Oblemenco, unde mi-am băgat şi sângele“. Nici expresia aceasta nu este originală în peisajul fotbalistic de cancan, fiind tot împrumutată de la omologul stelist, Gigi Becali, care a folosit-o tocmai pentru a-l jigni pe Mititelu: „Pentru că m-a enervat piticania şi gângania naibii de Mititelu, o să-i iau şi pe fraţii Costea. O fi şi Mititelu ăsta vreun mafiot”.

Absenteismul de pe stadion la meciurile Ştiinţei a fost explicat de Mititelu prin parcursul slab al echipei, prin campania „Nimeni la meci” declanşată în oraş de suporteri, dar şi prin „intoxicările presei”, vinovată în mare măsură, în viziunea lui Mititelu, de prăbuşirea echipei. Cât despre duelul pentru salvarea de la retrogradare cu Gloria Bistriţa, Mititelu nu a anunţat că ar avea vreun as în mânecă, ci doar mizează pe faptul că a venit timpul şi ca Gloria Bistriţa să retrogradeze, „că prea multe nenorociri a făcut în fotbalul românesc”.