Împuşcături în trafic, la Băileşti

0
393

Trei tineri au ajuns, ieri-dimineaţă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, în urma unui incident în trafic petrecut în Băileşti, în timpul căruia unul dintre cei implicaţi a tras mai multe focuri de armă. Doi dintre tineri aveau plăgi împuşcate, în timp ce deţinătorul pistolului, care susţine că a tras în agresori în legitimă apărare, a fost lovit în cap şi peste o mână cu o ţeavă metalică. Unul dintre tinerii împuşcaţi şi cel care a tras cu pistolul au fost externaţi în jurul prânzului, după ce au primit îngrijirile necesare, iar al treilea băileştean a fost supus unei intervenţii chirurgicale, însă este în afara oricărui pericol. Cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de omor.

Potrivit poliţiştilor, incidentul s-a petrecut ieri-dimineaţă, în jurul orei 5.30, pe o stradă din municipiul Băileşti. Marcel Stăncurel, în vârstă de 24 de ani, conducea un autoturism marca Peugeot, în care se mai afla Ionuţ Becea, de 25 de ani, tot din Băileşti. La un moment dat, în trafic, cei doi s-au întâlnit cu nişte cunoscuţi, care circulau cu un autoturism Opel. Este vorba despre Cătălin Benţaru, de 23 de ani, şoferul Opelului, şi de Cătălin Ciobanu, în vârstă de 17 ani. Cei doi şoferi s-au tot depăşit pe stradă şi, până la urmă au oprit maşinile şi au coborât să discute, numai că s-au luat la ceartă.

Cătălin Benţaru şi Cătălin Ciobanu se pare că ar fi pus mâna pe două ţevi metalice cu care au început să lovească Peugeot-ul lui Marcel Stăncurel, spărgându-i geamul portierei stânga, apoi l-au lovit şi pe şofer. Acesta a reuşit să scoată din torpedoul autoturismului un pistol cu bile, pe care îl deţine în mod legal, cu care a tras patru focuri de armă, unul în plan vertical şi restul către agresori. În urma incidentului, Cătălin Benţaru şi Cătălin Ciobanu au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova prezentând plăgi împuşcate. Primul tânăr a scăpat ceva mai uşor, alegându-se cu o plagă care a fost curăţată şi pansată de medici, în jurul prânzului tânărul fiind externat. Cătălin Ciobanu însă a suferit o intervenţie chirurgicală în urma căreia i-a fost extrasă bila cu care fusese împuşcat.

“Azi dimineaţă (n.r. – ieri) au fost aduse la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului două victime care prezentau plăgi împuşcate. Prima victimă, un tânăr de 23 de ani, din Băileşti, avea o plagă împuşcată la baza hemitoracelui stâng şi mai multe escoriaţii la nivelul toracelui, dar şi plăgi contuze la nivel parieto-occipital stâng, cu care s-a ales, cel mai probabil, în urma unei altercaţii. Plaga împuşcată a fost curăţată, suturată şi pansată, tânărul fiind externat. Cu privire la cea de-a doua victimă, s-a constatat că avea o plagă împuşcată în regiunea axilară medie stângă, cu retenţie de corp străin, posibil bilă de cauciuc şi mai prezenta alte plăgi contuze. A fost internat şi urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale pentru extracţia corpului străin. Din fericire, nici un organ vital nu a fost atins, astfel că starea sa este bună”, ne-a declarat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Tot la spitalul din Craiova a ajuns şi Marcel Stăncurel, care prezenta mai multe leziuni la cap şi la o mână. După ce a primit îngrijiri medicale, acesta a fost însoţit de poliţişti la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a depus plângere împotriva celor care l-au bătut cu ţevile metalice. Plângerea a fost înregistrată ieri după-amiază, iar poliţiştii şi procurorul de caz efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de omor.

“A fost înregistrată plângerea celui care a făcut uz de armă şi în dosarul respectiv se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de omor. Aşteptăm raportul medico-legal şi vor fi audiaţi toţi cei implicaţi, pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Deocamdată nu s-a luat nici o măsură faţă de nici unul dintre tineri”, ne-a declarat procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.