Agent al Poliţiei Locale Băileşti reţinut după ce a împuşcat o persoană

0
50

Un agent al Poliţiei Locale din Băileşti a fost reţinut pentru 24 de ore, duminică seara, după ce a împuşcat o persoană şi a rănit alte două cu o sabie, în timpul unui conflict izbucnit într-un bar. Incidentul s-a petrecut în comuna Cioroiaşi, unde agentul fusese invitat la o petrecere. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti, care instrumentează dosarul, l-au prezentat pe bărbat instanţei, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Poliţiştii din comuna Cioroiaşi au fost solicitaţi, duminică seara, în jurul orei 18.00, să intervină la un bar din localitate, unde izbucnise un scandal. Oamenii legii au ajuns la faţa locului, au găsit trei persoane rănite, care au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale, şi au demarat cercetările pentru a stabili ce se întâmplase. Din datele strânse şi din declaraţiile martorilor a rezultat că Mihai Cătălin Negreţ, de 32 de ani, agent al Poliţiei Locale din municipiul Băileşti, împreună cu Costel Moandă, de 35 de ani, tot din Băileşti, au fost invitaţi la o petrecere, organizată în barul din Cioroiaşi.

Aici, cei doi, după ce au consumat băuturi alcoolice, s-au luat la harţă cu trei localnici: Ionel Dumitraşcu, de 37 de ani, Florel Dumitraşcu, de 42 de ani, şi Marian Radu, de 24 de ani. Supărat, Negreţ a scos o sabie şi pistolul cu bile de cauciuc pe care îl deţinea legal şi a “rezolvat” problema, agresându-i pe localnici. Astfel, Marian Radu a scăpat cu leziuni superficiale, după ce a fost tăiat cu sabia, Ionel Dumitraşcu s-a ales cu o plagă împuşcată, iar Florel Dumitraşcu a ajuns la spital cu o plagă tăiată, în zona abdominală, destul de gravă.

“Este vorba despre un conflict izbucnit între mai multe persoane în timpul căruia un bărbat, agent al Poliţiei Locale din Băileşti, a folosit o sabie şi un pistol cu bile, pe care îl deţinea legal, rănind trei persoane. Cauza este înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Băileşti, procurorii de aici dispunând reţinerea agentului pentru 24 de ore. În funcţie de evoluţia stării de sănătate a victimelor şi de concluziile medico-legale, dacă se va stabili că s-a comis o infracţiune mai gravă, cercetările vor fi preluate de noi”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procuror Magda Bădescu.

Mihai Cătălin Negreţ este cercetat pentru lovire sau alte violenţe, vătămare corporală, port fără drept de armă albă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. În plus, pentru că existau date că ar fi condus autoturismul personal deşi era băut, poliţistul comunitar a fost condus la spitalul din Băileşti, însă a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.