Ion Prioteasa, prezent la lansarea candidaţilor PSD

0
525

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a fost prezent, în judeţ pentru a participa la lansarea candidaţilor din localităţile Moţăţei – Constantin Enea, Maglavit -Ion Dinu, Desa -Marian Bălteanu, Piscu Vechi – Ştefan Deca, Cetate – Marin Duţă, Unirea, Marin Bădoiu şi Bechet – Gheorghe Ionele. Însoţit de zeci de susţinători în fiecare localitate, Ion Prioteasa le-a vorbit oamenilor despre continuarea, în următorii patru ani, a proiectelor investiţionale pe care administraţia judeţeană le dezvoltă în parteneriat cu primăriile, şi despre proiectele realizate de Consiliul Judeţean Dolj în ultimii patru ani, printr-o bună colaborare cu primarii, pentru care acesta garantează pentru încă un mandat de patru ani.

Dezvoltatorii din Marea Britanie, interesaţi să facă agricultură la Desa

Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului judeţean Dolj a participat duminică la o întâlnire cu câteva sute de localnici, eveniment la care a fost prezent şi candidatul PSD la Primăria comunei, Marian Bălteanu. “Am venit la Desa pentru a fi alături de dumneavoastră şi în special de Marian Bălteanu. El este prietenul meu, omul meu din această localitate cu care sper ca împreună să rezolvăm problemele cu care se confruntă comuna. Nu vreau să spun lucruri mari dar ne-am întâlnit cu firme mari din Marea Britanie interesate să investească în agricultură şi pe care mi-aş dori sa le aducem aici, în această zonă. După ce noi le-am prezentat ce potenţial are această zonă, cum muncesc oamenii aici şi ce tradiţie legumicolă e în această zonă s-au arătat foarte interesaţi să refacem ce a fost odată aici. Va trebui însă ca împreună cu Marian, sper eu viitorul dumneavoastră primar, să găsim soluţiile legale pentru a forma nişte asociaţii pentru ca cei care vin aici să nu colecteze produse de la un singur om. Mai este o săptămână în care trebuie să depunem eforturi cu toţii pentru a-l scoate pe Marian primar. Suntem foarte aproape de victorie”, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa. La rândul său candidatul PSD la Primăria Desa, Marian Bălteanu, a declarat: “Vreau să fac o mărturisire. Nu aş fi venit şi nu m-aş fi înhămat la treabă dacă nu era acest om, Ion Prioteasa, pentru că el este omul care face ce promite. Sunt mulţi care promit mai ales în această perioadă dar puţini care îşi duc la bun sfârşit angajamentele. Deci pe 10 iunie nu uitaţi să ieşiţi la vot şi să puneţi ştampila pe candidatul PSD la Primărie şi pe candidatul USL, adică Ion Prioteasa, la Consiliul Judeţean Dolj”. De la Desa, preşedintele Consiliului judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a plecat spre comuna Ciupercenii Noi unde a fost prezent la lansarea candidatului USL la Primăria comunei, Gheorghe Mungiu.

“Vă cer votul pentru candidatul USL la Primăria Piscu Vechi”

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a participat, duminică după-amiază şi la lansarea candidatului USL la Primăria Piscu Vechi, Ştefan Decă, eveniment la care au participat peste 300 de persoane. „Este ultima duminică înainte de alegeri. Mi-am propus să ajung măcar o dată în comuna Piscu Vechi, pentru că vreau să-mi afirm sprijinul pentru candidatul USL Ştefan Decă. Ceea ce putem spune cu certitudine este că în următorii patru ani se va încheia alimentarea cu apă şi canalizare în fiecare localitate din judeţul Dolj, deci inclusiv în Piscu Vechi. Masterplanul de apă, care se referă în special la oraşe şi nu la comune este al doilea ca valoare din România, beneficiind de 185 de milioane euro. Acest masterplan de apă, practic o strategie pe termen lung în ceea ce priveşte introducerea alimentării cu apă şi a canalizării în judeţul Dolj, plecă din Băileşti, ajunge în Calafat şi trece practic prin faţa acestei localităţi. Cu siguranţă că trecând pe aici va fi mult mai uşor să putem racorda şi la conducta de apă, şi la canalizare localitatea dumneavoastră. Urmează patru ani de zile în care vom tura toate motoarele pentru a mai ridica puţin această comună şi această zonă a judeţului Dolj. Vă cer votul dumneavoastră pentru candidatul USL la Primăria Piscu Vechi, pentru Ştefan Decă”.

La rândul său, candidatul USL la Primăria Piscu Vechi, Ştefan Decă, a spus că pentru dezvoltarea localităţii este necesar ca în ziua de 10 iunie votul să fie acordat tandemului „Decă-Prioteasa”. „După 34 de ani de muncă în administraţie şi conducere în diferite instituţii am încercat şi am reuşit să rezolv toate problemele solicitate de personal. Acum, după data de 10 iunie, cu sprijinul dumneavoastră, voi încerca să-i ajut şi pe locuitorii comunei Piscu Vechi. De pe data de 11 iunie cu sprijinul preşedintelui Ion Prioteasa vom începe să derulăm lucrările la reţelele de apă şi canalizare, să demarăm asfaltarea străzilor din Piscu Vechi. Îmi propun construirea unui depozit legumicol aici, pentru că avem foarte mulţi producători agricoli. Vom încerca să reamenajăm pădurile şi să facem o asociaţie de pază şi administrare pentru că trebuie să le aducem în stadiul în care se aflau odată. Sunt foarte multe proiecte pe care doresc şi mi le-am propus să le rezolv, însă pentru acest lucru este nevoie să ieşiţi la vot şi să puneţi ştampila în dreptul meu, al consilierilor mei locali, al preşedintelui Ion Prioteasa şi al echipei sale de la Consiliul Judeţean Dolj”, a declarat candiatul USL la Primăria Piscu Vechi.

“Ne propunem să ne implicăm cu toată forţa la Maglavit”

Tot duminică a fost lansat în cursa alegerilor locale şi Ion Dinu, primarul comunei Maglavit, eveniment la care a praticipat preşedintele Consiliului Judeţena Dolj, Ion Prioteasa. “Mă leagă foarte multe lucruri de această localitate pentru că aici, în aceşti 4 ani, s-au bifat multe obiective. Sper ca în următorii 4 ani să ridicăm mai mult această localitate pentru că am avut şi neşansa ca în ultimii 7 ani de zile să fim în opoziţie, perioadă de timp în care Maglavitul nu a primit nimic. Dacă a mai mişcat ceva prin judeţul acesta am făcut-o cu ajutorul fondurilor de la Uniunea Europeană. Dar nici aici nu am putut mişca prea mult pentru că acolo unde am putut să depunem proiecte pe fonduri europene ne-am lovit de cei care au împărţit ţara în două: portocalii şi restul. Cu siguranţă, în perioada următoare îi vom bate şi atunci putem să spunem că cei din Maglavit care au nişte proiecte depuse vor avea parte de finanţare pe aceste proiecte. Ne propunem să ne implicăm cu toată forţa la Maglavit”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj şi candidat la un nou mandat din partea USL, Ion Prioteasa.

Primarul comunei Maglavit şi candidat din partea PSD la un nou mandat, Ion Dinu, a precizat că principala problemă a comunei rămâne lipsa finanţării pe proiectele depuse spre aprobare la Bucureşti. „Prioritatea mea pentru următorul mandat va fi canalizarea la Hunia, canalizarea la Maglavit. Proiectul e deja depus la Ministerul Dezvoltării pe care l-a condus doamna Udrea. Acum nu-l mai conduce. Acum la Bucureşti, în Guvern, avem un băiat de aici, din Dolj, Mihai Fifor, un domn de toată isprava care sunt convins că ne va ajuta. Vă spun în premieră că pe 8 septembrie vom inaugura statuia lui Petrache Lupu pe care o vom aşeza în faţa Primăriei comunei Maglavit. Facem acest gest în semn de recunoaştere pentru că această localitate e recunoscută în toată lumea prin Petrache Lupu. Vă rog în final ca pe 10 iunie să-l votaţi pe Ion Prioteasa, omul care nu spune niciodată „NU” atunci când vine vorba de rezolvarea unei probleme”.

“Comuna Moţăţei este una dintre cele mai mari localităţi rurale din Dolj”

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a fost prezent, duminică, şi la lansarea candidatului PSD, Constantin Enea, la Primăria comunei Moţăţei, eveniment la care au participat peste 1000 de persoane. “Comuna Moţăţei este una dintre cele mai mari localităţi rurale din Dolj. Aici, din fericire, s-a mai întâmplat câte ceva, s-a conturat un brand al agricultorilor şi legumicultorilor. Noi pe această linie trebuie să facem ceva neapărat, să găsim o soluţie prin care produsele de aici să fie prelucrate în centre speciale sau să fie destinate exportului. Nu vreau însă să creăm aşteptări. Pentru că suntem împreună atât de multă lume aici vreau să transmit un mesaj optimist pentru că în perioada următoare vom putea face mai multe lucruri pentru dumneavoastră, pentru această zonă. Ştim că unul dintre proiectele pentru care domnul primar se zbate de atâta amar de vreme este cel al canalizării, aşa că odată cu schimbarea acestei puteri vom rezolva şi această problemă pe care cei din Moţăţei o aşteaptă de mult rezolvată. Vă cer să-l creditaţi pe domnul Constantin Enea pentru un nou mandat de edil şef al comunei Moţăţei”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj şi candidat la un nou mandat din partea USL, Ion Prioteasa.

La rândul să primarul comunei Moţăţei şi candidat din partea PSD la un nou mandat, Constantin Enea, a afirmat că „în ultimii 8 ani eu am fost primar de opoziţie însă beneficiind de sprijinul domnului preşedinte Ion Prioteasa, am reuşit să duc la bun sfârşit planurile investiţionale. În 4 ani de zile nu am beneficiat de nici un fel de sprijin de la Guvern, toţi banii pe care i-am avut au venit de la Consiliul Judeţean Dolj. Ce am putut să fac în 4 ani de zile am făcut. Am reabilitat şcoli, grădiniţe. O prioritate a noastră rămâne pietruirea drumurilor. De asemenea, nu o să am linişte până nu începem canalizarea. Sperăm ca prin sprijinul domnului preşedinte Ion Prioteasa să rezolvăm şi această problemă. Nu este de jucat cu aceste alegeri aşa că pe 10 iunie vă aştept să mă votaţi pe mine şi pe domnul preşedinte Ion Prioteasa, precum şi echipele din spatele nostru, respectiv lista de consilieri locali PSD ai comunei Moţăţei şi lista de consilieri judeţeni USL pentru Consiliul Judeţean Dolj”.

“Avem nevoie de un primar cum este Gheorghe Ionele”

Ieri a avut loc lansarea candidatului PSD la Primăria Bechet, Gheorghe Ionele, unde a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa. Acesta a stat de vorbă cu localnicii care i-au solicitat sprijinul pentru a rezolva problema apei şi a canalizării. “Am dorit să fim astăzi aici, la Bechet, şi să vă spunem cu toată fermitatea că omul pe care îl susţinem, că omul cu care trebuie să rămâneţi în continuare la Primăria Bechet este Gheorghe Ionele. Avem nevoie de un guvern condus de Victor Ponta, preşedintele PSD, care este deputat de Gorj şi care ştie foarte bine problemele cu care se confruntă Oltenia. Mai departe avem nevoie de un preşedinte de consiliu judeţean care să poată intra în legătură cu Guvernul şi mai avem nevoie de un primar cum este Gheorghe Ionele. Vă mai spun un lucru. Dacă s-a întâmplat ceva în ultimii ani în această localitate, atunci acest lucru se datorează şi parteneriatului dintre consiliul judeţean şi consiliul local de la Bechet, care şi-au dat mâna, iar din banii pe care Consiliul Judeţean Dolj îi încasează din port, unde suntem acţionari, cea mai mare parte o lăsăm Consiliului Local Bechet. Apoi avem acest masterplan de apă, practic o strategie pe termen lung prin intermediul căruia vrem să aducem apa şi canalizarea în toate marile localităţi din judeţul Dolj şi pentru care am obţinut de la Uniunea Europeană 185 milioane de euro. O parte din aceşti bani, şase milioane de euro, s-au întors la Bechet pentru a face apă şi canalizare aici. Deci asta este conlucrarea dintre Bechet şi Consiliul Judeţean Dolj. Aşa vom conlucra şi cu Gheorghe Ionele, alături de care vom dezvolta Bechetul. Este o mare oportunitate pentru oraşul dumneavoastră să meargă înainte şi să se dezvolte, dar pentru acest lucru este nevoie ca pe 10 iunie să-i daţi toată încrederea şi să-l votaţi pe Gheorghe Ionele primar de Bechet”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj şi candidat din partea USL pentru un nou mandat, Ion Prioteasa.

La rândul său, viceprimarul localităţii Bechet şi candidat din partea PSD pentru funcţia de primar al oraşului, Gheorghe Ionele, a spus: „Campania PSD, pe care toţi locuitorii din Bechet au văzut-o, a avut în prim plan cetăţeanul. Am venit cu un program prin care v-am spus ce vrem să facem pe mai departe pentru a dezvolta oraşul nostru şi pentru ca noi toţi s-o ducem mai bine. De ce trebuie să fiu ales? Pentru că am multe realizări din funcţia de viceprimar al Bechetului, funcţie pe care am ocupat-o în ultimii patru ani. Alături de Consiliul Judeţean Dolj şi Ion Prioteasa am reabilitat centrul medico-social, în timp ce ei au închis spitale. Noi am sprijinit comunitatea. Alături de deputatul Valeriu Zgonea am reuşit să obţinem zece miliarde de lei vechi cu care am asfaltat Strada Târgului şi Strada de la Stadion. Toate aceste lucruri le-am făcut, în timp ce eram în opoziţie. Ne ocupăm împreună cu Consiliul Judeţean Dolj şi domnul Ion Prioteasa de principala problemă a Bechetului: apa şi canalizarea. 98 la sută din Bechet va avea apă şi canalizare. Singurul sprijin pe care l-am avut a venit de la Consiliul Judeţean Dolj prin intermediul domnului Ion Prioteasa şi de la deputatul Valeriu Zgonea”.