Campanie încinsă la Craiova – Şandru şi Olguţa, la duelul tricourilor

0
775

Lia Olguţa Vasilescu şi Lavinia Şandru se duelează în tricouri. Dacă prima s-a lăsat provocată de Radu Măzăre şi a scos sacoul pentru a le arăta simpatizanţilor mesajul “Justice for Craiova”, ieri, Lavinia Şandru a venit şi ea cu tricoul său. Pentru a marca diferenţa de mesaje, Şandru a spus că preferă să se îmbrace.

Gestul a fost făcut la finalul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul de campanie al UNPR Dolj, alături de Teodor Sas, preşedintele organizaţiei municipale. “Am să vă spun ceva: m-am întâlnit cu mai mulţi craioveni care s-au simţit oarecum jigniţi, spuneau că oraşul Craiova presupune o anumită decenţă, anumite standarde, o anumită eleganţă. I-a deranjat modul în care Radu Mazăre a dezbrăcat-o pe Olguţa pe scenă. Nu mă interesează, nu intru în amănunte de genul acesta, dar vreau să fac eu altceva. Ca să nu se mai simtă domnii supăraţi, vreau să încerc eu să îndrept lucrurile: eu mă îmbrac cu acest tricou, ca să pot spune că iubesc Craiova”, a declarat Şandru, în timp ce a îmbrăcat un tricou de campanie, cu mesajul “Iubesc Craiova”.

Fetiţa Laviniei Şandru, lansată în campanie

Vicepreşedintele UNPR a chemat-o apoi din sală pe fiica sa, pe care a prezentat-o jurnaliştilor. “Am adus cu mine astăzi (n.r. – ieri) un sufleţel drag mie, Sara, fetiţa mea ca să vedeţi că nu îmi e frică să vin aici. Asta apropo de aşa-zisul oraş al interlopilor, cum spunea doamna ministru Mariana Câmpeanu”. Şandru a întrebat-o apoi pe fiica sa dacă îi place oraşul, aceasta răspunzându-i, dezinvolt: “Da!”. “Ei îi place foarte mult oraşul şi, dacă nu mă simţeam eu în siguranţă, nu veneam cu ea aici”, a completat vicepreşedintele UNPR, strângând-o în braţe. Şi acesta s-a dorit un gest simbolic la afirmaţiile liberalei Mariana Câmpeanu care, într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova, a afirmat că în municipiul nu este un oraş care să prezinte siguranţă pentru cetăţeni.

Schimb de voturi între soţi

Întrebată cum se votează în familia sa, Lavinia Şandru a recunoscut că este nevoită să susţină candidatul USL la Primăria Slatina, acesta fiind soţul său Darius Vâlvov. “La Primăria Slatina o să îmi votez soţul, să nu vă supăraţi. La Consiliul Local însă, la Slatina am să votez UNPR”. Aceasta a explicat că îi este datoare soţului său pentru că acelaşi lucru l-a făcut şi el în 2007, când a votat-o pe ea la alegerile europarlamentare, în ciuda liniei partidului din care făcea parte: “Şi soţul meu, atunci când am candidat la europarlamentare, în 2007, deşi nu am intrat în Parlamentul European, fiind într-un alt partid, m-a votat pe mine. Şi sunt obligată să îi dau votul înapoi. Deci, soţul meu va avea un vot. Nu va merge spre UNPR votul la primar, dar la Consiliul Local va merge. Aţi văzut că sunt sinceră şi nu îmi este frică să recunosc”, a precizat aceasta.

Ţinteşte Parlamentul din Dolj

Lavinia Şandru a declarat, pentru a doua oară, că nu exclude nici ideea de a candida la alegerile parlamentare din Dolj, răspunzând, în felul acesta, invitaţiei adresate de Antonie Solomon. “Domnul primar Antonie Solomon mi-a lansat invitaţia de a candida pentru deputaţi sau senatori de aici. Îi mulţumesc pentru asta şi chiar mi-aş dori să candidez. Asta în cazul în care şi craiovenii mă vor vrea. În cazul în care aş reuşi să rezolv problema ecologizării platformei Doljchim, aş zice că da, aş putea să aspir la Parlament, plecând de aici, din Craiova”, a spus aceasta, adăugând că locul ei este în Parlament. “Cât am stat acolo, patru ani, nu am stat degeaba. Cel puţin, o lege, ca independent, am reuşit să scot. Şi mă refer la legea mamelor”.

ANA-MARIA GEBĂILĂ şi LAURA MOŢÎRLICHE