Agricultura, o prioritate pentru BRD

0
339

Ieri, la sediul BRD Grup Craiova s-a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia, conducerea sucursalei a prezentat campania promoţională de primăvară pentru creditele Expresso în lei, care se desfăşoară în perioada 9 aprilie-30 iunie 2012 dar şi alte priorităţile ale BRD, cum ar fi de exemplu, creditele pentru agricultură.

„BRD desfăşoară în perioada mai sus menţionată o promoţie la creditele nevoi personale în lei, în cadrul căreia clienţii vor beneficia de una dintre cele mai atractive dobânzi ale momentului şi nu vor plăti comisioanele de analiză a dosarului de credit şi de rambursare anticipată. Această promoţie este deja una tradiţională, BRD fiind în anii trecuţi instituţia care dădea semnalul „dezmorţirii pieţei”. Clientul are posibilitatea alegerii formulei de creditare pe care o doreşte”, a precizat Radu Neagoe, directorul general al BRD Grup Craiova. Caracteristicile acestei promoţii sunt cele mai atractive de pe piaţă în acest moment. În cadrul promoţiei BRD, nivelul DAE „all inclusive” pentru un credit de nevoi personale  fără ipotecă imobiliară este de 12,15% pe an. Pentru aceste tipuri de credite nu este nevoie de justificarea destinaţiei sumelor iar valoarea maximă a creditului este de 65.000 lei. „Acordăm o perioadă de graţie parţială de până la 6 luni, în timpul căreia clientul nu plăteşte decât dobânda, comisionul de administrare lunară a creditului şi asigurarea de viaţă”, a mai spus directorul BRD Grup Craiova.

Personalizarea relaţiei cu clientul

Pe de altă parte,  Alina Brătescu, directorul Retail al BRD Grup Craiova, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă a subliniat faptul că BRD este orientată către necesitatea clienţilor. Creditul „Prima Casă” în euro; creditele de finanţare a studenţiilor, creditele pentru tratamente medicale, cu şi fără ipotecă sunt doar câteva dintre tipurile de credit la care au acces toţi doljenii şi nu numai. „Strategia noastră de viitor este aceea de a personaliza relaţia cu clienţii. Este un lucru extrem de important care conferă confidenţialitate maximă”, a subliniat Alina Brătescu.

Credite de milioane de euro

Aşa cum a precizat şi Radu Neagoe, agricultura reprezintă o prioritate pentru BRD. Acest lucru se observă prin faptul că banca şi-a deschis sedii şi puncte de lucru în mai multe localităţi din judeţele Olt şi Dolj, poziţionate pe Valea Dunării, cum ar fi : Izbiceni; Corabia; Dăbuleni, Bechet şi nu în ultimul rând, Calafat. „Ne-am gândit la această strategie pentru că aici sunt foarte mulţi clienţi care şi-au deschis conturi curente unde li se varsă periodic subvenţiile. Pe de altă parte, noi credităm afaceri substanţile din domeniul agriculturii. De exemplu, chiar săptămâna viitoare vom semna două contracte cu doi clienţi importanţi cărora le trebuie o finanţare de 2 milioane de euro, aceasta va fi contribuţia lor pentru un proiect cu finanţare europeană. Unul este din Dolj şi altul din judeţul Olt. Numai utilajele agricole achiziţionate costă peste 300.000 de euro. Aşadar, fermierul vine doar cu terenul…”, a mai spus Radu Neagoe, directorul general al BRD Grup Craiova.