Peste 900.000 de verificări, după aderarea la Spaţiul Schengen, pe frontierele maritime şi aeriene ale României, efectuate de poliţiştii de frontieră

0
25

În perioada 31.03-30.09.2024, polițiștii de frontieră au efectuat peste 910.000 de verificări în aplicația eDAC, pentru a verifica îndeplinirea condițiilor de intrare/ieșire din țară și valabilitatea documentelor de călătorie ale persoanelor. În cele șase luni, lucrătorii noștri au efectuat verificări cu dispozitivele din dotare pentru aproximativ 95.000 de minori care au călătorit sau intenționau să călătorească în spațiul Schengen.

Începând cu data de 31 martie 2024, polițiștii de frontieră din cadrul aeroporturilor și porturilor maritime nu mai efectuează controlul de frontieră pentru persoanele care călătoresc spre și dinspre state din spațiul Schengen. Însă, lucrătorii noștri, împreună cu colegi de la poliție, imigrări și jandarmerie, efectuează acțiuni polițienești punctuale și inopinate pentru a verifica identitatea și situația legală a persoanelor, dar și pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Pentru operativitate, structurile Ministerului Afacerilor Interne utilizează dispozitive mobile care folosesc aplicația eDAC, conectată la bazele de date ale autorităților române și a celor din Spațiul Schengen. Astfel, în perioada 31.03-30.09.2024, polițiștii de frontieră au efectuat peste 910.000 de verificări în aplicația eDAC, pentru stabilirea valabilității condițiilor de călătorie și a documentelor de călătorie ale persoanelor. În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră români au fost descoperite peste 1.500 de persoane, pe numele cărora existau alerte naționale sau internaționale, semnalate de diferite autorități, persoanele fiind preluate de structurile competente în vederea dispunerii măsurilor legale.   În cele șase luni, poliţiştii au efectuat verificări cu dispozitivele din dotare, care folosesc aplicația eDAC, pentru aproximativ 95.000 de minori care au călătorit sau intenționau să călătorească în spațiul Schengen. Dintre aceștia, peste 37.000 erau însoțiți de un singur părinte, peste 9.200 aveau alături de ei o altă persoană majoră, iar 1.350 erau neînsoțiți. Echipele mixte de control formate din lucrători din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor continua să fie vigilente şi să desfăşoare acțiuni polițienești punctuale și inopinate în incinta aeroporturilor şi porturilor pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *