Kosovo – România, redebutul lui Mircea Lucescu

0
47

După un European onorabil, România debutează într-o nouă ediţie a Ligii Naţiunilor cu un alt selecţioner. Mircea Lucescu revine după 38 de ani pe banca tricolorilor, în acest timp fiind şi fiul său, Răzvan, antrenorul României. “Il Luce” devine al cincilea selecţioner cu mai mult de un mandat, Anghel Iordănescu și Victor Pițurcă având câte 3, iar Emerich Jenei și Valentin Stănescu câte 2.

Kosovo – România se joacă de la ora 21.45, la Priştina, va fi arbitrat de o brigadă azeră, cu Aliar Agaev la centru, și va fi transmis în direct la Antena 1. Tricolorii au întâlnit Kosovo şi în preliminariile Euro 2024, remizând, scor 0-0, la Priştina, şi câştigând acasă cu 2-0, goluri Stanciu şi Mihăilă. Naţionala din Kosovo este pregătită acum de germanul Franco Foda, cel care a fost şi selecţioner al Austriei. Trei jucători de la Universitatea Craiova sunt în lotul României: portarul Laurenţiu Popescu, fundaşul stânga Nicuşor Bancu şi atacantul Alexandru Mitriţă.

Mircea Lucescu, înaintea meciului cu Kosovo: “Timpul avut la dispoziţie a fost foarte scurt, unii dintre jucători au făcut doar un singur antrenament, asta e situaţia, însă lucrăm foarte mult la nivel mental. Dar mă bucur că am întâlnit un grup bun, ascultător, disciplinat şi atent. Însă mai e nevoie de ceva în plus pentru a face un salt. Vom vedea în ce măsură vom reuşi. Depinde de ei, eu sunt aici ca să îi ajut cu experienţa mea. Sper ca ei să se adapteze, sigur, e o diferenţă de vârstă, dar eu sper că spiritul meu a rămas destul de tânăr. Adică eu să cobor la nivelul lor, nu ei să se ridice la nivelul meu. Pentru mine e ca şi cum am fost permanent la echipa naţională, ne niciun fel de problemă. M-am adaptat foarte rapid. Pe Ianis îl vor toate echipele din România. El trece printr-un moment mai dificil acolo, dar sunt convins că va reuşi să treacă peste. Noi trebuie să îl ajutăm. În ceea ce îl priveşte pe Horaţiu Moldovan, e decizia mea în legătură cu el. Decât să îl ţinem rezervă, mai bine să se antreneze acolo, să devină titular la Sassuolo, astfel încât să avem un portar care să joace meci de meci într-un campionat puternic. Mitriţă e un jucător foarte bun, joacă bine meci de meci, este eficient. El e foarte timid, e emoţional şi e nevoie să discutăm altfel cu el decât discut cu ceilalţi jucători. Am discutat şi dimineaţă cu el, mi-a spus că va face tot ceea ce i se va cere. Sper ca naţionala să joace acolo, la Craiova, iar el să joace în faţa suporterilor lui. El merită convocarea la naţională din toate punctele de vedere”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *