Palatul Copiilor din Craiova şi centrele din subordine, modernizate cu sprijinul Consiliul Judeţean Dolj

0
136

Palatul Copiilor din Craiova se modernizează, instituția reușind să atragă fonduri europene cu scopul de a amenaja un laborator Smart, grație Consiliului Judetean Dolj, care a inclus, în proiectul depus, fonduri europene pentru instituție. Astfel, Palatul Copiilor din Craiova și cluburile copiilor din Dăbuleni, Segarcea și Calafat au mobilier nou și echipamente IT în toate sălile de clasă, începând cu acest an școlar.

În cadrul laboratorului Smart, toate cadrele didactice vor fi instruite, astfel încât să știe să utilizeze echipamentele dispuse pentru ca elevii să aibă acces la o educație de calitate. Palatul Copiilor din Craiova este o instituție de învățământ care se adresează tuturor copiilor care doresc să-și petreacă timpul liber într-un mod plăcut și benefic pentru educația lor, descoperindu-și, de cele mai multe ori, vocația. “În această perioadă, Palatul Copiilor din Craiova are un reprezentant, Felicia Călmuc (foto), coordonator al Cercului de Cultură și Civilizație engleză, la Adunarea Generală a IAU în Cape Town. Astfel, în cadrul sesiunii activităților de educație în astronomie din lume – Biroul de Educație în Astronomie al Uniunii Internaționale de Astronomie – IAU, alături de Elisabeta Ana Naghi, coordonator național pentru educație în astronomie și membru al board-ului Societății de Științe Matematice din România, cadrul didactic craiovean a prezentat activitățile organizate și desfășurate pentru educație în astronomie din România, prezentare care s-a bucurat de un real succes. Mulțumim Consulatului României în Cape Town pentru prezență și, de asemenea, sponsorilor care au facut posibilă această participare!”, a precizat prof. Carmen Eugenia Pascu, director al Palatului Copiilor din Craiova.

Ofertă generoasă

Lucrurile nu se opresc aici. “Tot în această perioadă de pregătire a noului an școlar, așteptăm părinții și elevii să se înscrie la Cercurile pentru anul școlar care bate la ușă, oferta fiind una generoasă. Toate cursurile sunt gratuite, iar profesorii așteaptă, ca, prin activitățile pe care le vor desfășura, să se plieze pe înclinațiile și talentul copiilor, sprijinindu-i, astfel, să dobândească deprinderi care să-i ajute pe tot parcursul vieții. Totodată, acestea le dezvoltă gândirea critică și comportamentul autonom și responsabil. Palatul Copiilor din  Craiova este locul în care copiii se reinventează de fiecare dată și nu de puține ori își descoperă talentul. Anul acesta a fost un an al oportunităților pentru dotare, grație sprijinului Consiliului Județean și al fondurilor europene PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă). Chiar dacă a fost vacanță, elevii de la cercurile de muzică populară și muzică ușoară au participat la diverse concursuri, fiind la înălțime, ca de fiecare dată. Nu în ultimul rând, cei care doresc mai multe informații despre activitățile desfășurate în instituția noastră pot accesa site-ul sau pagina de Facebook. Așadar, vă așteptăm cu drag la Palatul Copiilor, pentru a ne cunoaște și a deveni parteneri în educația copiilor”, a mai spus Carmen Eugenia Pascu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *