Ştiinţa vine din Gruia cu 3 puncte şi moral pentru returul cu Maribor

0
61

Prin succesul din Gruia, Ştiinţa şi-a schimbat starea de spirit şi în acelaşi timp a aruncat mănuşa fanilor pentru returul cu Maribor, de joi, în care are nevoie de o remontada antologică pe “Ion Oblemenco”. Problema Craiovei este că atunci când îşi recapătă moralul, pierde din capitalul de ambiţie, fiind luată de val. La Cluj, alb-albaştrii au avut determinare, chiar dacă n-au afişat-o pe deplin din start. Cu formule schimbate, Dan Petrescu şi Gâlcă au fost prudenţi în prima parte, deşi gazdele au avut şi două ocazii de gol. Din cel mai aprig duel al reprizei, Paradela-Kamara, compatriotul celebrilor  pugilişti Felix Savon şi Teofilio Stevenson, s-a ales cu o vânătaie, dar a rămas în picioare, în timp ce adversarul a fost descalificat. Faza i-a prilejuit lui Dan Petrescu o criză de isterie specifică, uluitoare fiind numai prezenţa sa pe bancă şi în repriza secundă.

Împotriva CFR-ului, oltenii lui Gâlcă au fost în situaţia opusă celei în care s-au aflat în Slovenia în repriza secundă şi au profitat şi ei de superioritatea numerică, aproape în aceeaşi manieră ca Maribor. Koljic a punctat dintr-o fază din vremurile în care Craiova avea vârf de atac şi purta acelaşi nume cu bosniacul titular în Gruia. Mitriţă şi Ivan puteau închide meciul mai devreme decât a făcut-o “Piticul” şi astfel ar fi scutit de emoţii suflarea alb-albastră, care, atunci când Creţu a evitat egalarea în minutul 90, a avut un deja vu de la barajul de Europa cu “U” Cluj, când s-a celebrat golul de 2-0 şi la niciun minut ne-am trezit cu 1-1 pe tabelă.

Succesul de sub Feleac le-a reparat moralul oltenilor, dar în timp ce campionatul e lung şi astfel de victorii îşi mai pierd din efect, parcursul în cupele europene poate fi ruşinos de scurt. Craiova are nevoie de fani şi de cel puţin de acelaşi rezultat şi joi, cu slovenii, pentru a nu rata un prim obiectiv chiar de la început de sezon.

CFR Cluj – Universitatea Craiova 0-2

Au marcat: Koljic 50, Mitriţă 90+6.

CFR Cluj: Sava – Thaqi, Ajeti (Muhar ’89), Kresic, Pedro Rocha – Fica (Keita ’46), Artean, Păun (Korenica ’61) – Kamara, P. Michael (Postolachi ’62), Nkololo (Bîrligea ’76). Antrenor: Dan Petrescu.

Universitatea Craiova: L. Popescu 7 – Vlădoiu 7, Maldonado 6, Sierra 6, Ndong 7 – Oshima 7, Mekvabishvili 6 (A. Creţu ’56) 7 – Baiaram 6 (Bană ’73) 6, Houri 5 (Mitriţă ’56) 8, Paradela 7 (A. Ivan ’73) 5 – Koljic 7 (Mora ’80). Antrenor: Costel Gâlcă.

Cartonaş roşu: Kamara ‘45.

Arbitru: Marcel Bîrsan 6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *