Traficul trenurilor Eurostar de la Bruxelles și Londra către Franța a fost întrerupt

0
27

Atacurile coordonate de vineri dimineață împotriva instalațiilor feroviare franceze perturbă, de asemenea, circulația trenurilor transnaționale de mare viteză. Trenurile Eurostar care leagă gara Bruxelles-Midi de Paris Gare-du-Nord se confruntă în prezent cu o întârziere de o oră, la fel ca și cele care pleacă din Londra spre capitala Franței.

Primul tren din Bruxelles, care urma să plece la ora 6 a.m., a fost anulat, potrivit site-ului companiei . În total, șase călătorii sunt anulate din capitala Belgiei și două din Londra. Eurostar nu a fost disponibil imediat pentru detalii suplimentare.

Pe lângă trenurile anulate, „toate trenurile de mare viteză către și dinspre Paris sunt deviate prin linia clasică vineri, 26 iulie” și, prin urmare, vor circula cu o viteză redusă, precizează Eurostar pe site-ul său, care „prelungește durata călătoriei cu aproximativ o oră și jumătate”.

În Belgia, trenurile către Franța circulă încet. Se anunță între 45 și 90 de minute de întârziere pentru a ajunge la Paris Nord și Aeroportul Paris Charles de Gaulle, din gara Bruxelles-Midi. În Franța, întârzierile au ajuns între 30 de minute și 2 ore și 50 de minute.

Cu câteva ore înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris,  facilitățile SNCF au fost ținta unor atacuri incendiare coordonate. Mai multe axe ale rețelei TGV (Atlantic, Nord și Est) sunt perturbate „cel puțin” întreg weekend-ul, prezice compania franceză. Într-adevăr, va dura „mult timp” pentru a repara daunele aduse infrastructurii, a deplâns CEO-ul SNCF, Jean-Pierre Farandou, pe postul BFMTV. În această perioadă de vacanță de vară, mulți călători se află în tranzit în Orașul Luminilor, în timp ce sportivii, spectatorii și jurnaliștii se adună în număr mare la Paris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *