Poliţişti de frontieră de la Calafat, trimişi în judecată

0
56

Procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a 23 de agenţi din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, acuzaţi de dare de mită în formă continuată. Astfel, inculpaţii , în cursul anului 2023,  ar fi dat superiorilor diverse sume de bani. În schimbul mitei, ofiţerii ar fi trebuit să nu le verifice activitatea. Cei 23 au fost arestaţi preventiv pe 22 noiembrie 2023, iar, după câteva zile, au fost plasaţi sub control judiciar.

În noiembrie 2023, o amplă acţiune, desfăşurată de ofiţerii anticorupţie,  care viza mai mulţi poliţişti de frontieră din Calafat, scotea la iveală faptele. Cei de la Anticorupţie au  precizat, la momentul respectiv, că poliţiştii erau suspectaţi de comiterea unor infracţiuni de corupţie, cum ar fi luare de mită, darea de mită şi abuzul în serviciu. În această săptămân acesta, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor. Aceştia din urmă au fost deferiţi justiţiei numai pentru dare de mită, nu şi pentru luare de mită şi abuz în serviciu. De asemenea, perioada în care ar fi fost comise infracţiunile a scăzut la opt luni.

„În perioada martie – noiembrie 2023, în calitate de agenti de poliție de frontieră în cadrul I.T.P.F. Giurgiu – Sectorul Poliției de Frontieră Calafat – Punctul de Trecere a Frontierei Calafat – Compartimentul Ture Serviciu, în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpații au remis colaboratorilor autorizati în cauză, superiori ierahic, diverse sume de bani și alte bunuri pentru ca aceştia să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, în sensul de a nu exercita în mod judicios atribuțiile de verificare și control asupra activității lor, respectiv să nu ia măsurile legale in consecință”, au precizat anchetatorii.

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, urmând să intre în procedură de Cameră Preliminară. Verificarea măsurilor preventive va fi făcută de instanţă pe data de 22 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *