Southgate nu mai este selecţionerul Angliei

0
28

După finala Euro 2024, pierdută cu 2-1 în faţa Spaniei, selecţionerul Angliei, Gareth Southhgate a decis să nu mai continue pe banca tehnică a “celor 3 lei”, pe care a stat în ultimii 8 ani. El mai avea contract cu Federaţia Engleză până la finalul acestui an, dar a decis să-şi încheie mandatul mai devreme.

„Ca un englez mândru, a fost onoarea vieții mele să joc pentru Anglia și să antrenez Anglia. A însemnat totul pentru mine și am dat totul. Dar este timpul pentru schimbare și pentru un nou capitol. Finala de duminică de la Berlin împotriva Spaniei a fost ultimul meu meci ca antrenor al Angliei” a precizat Southgate.

Cu Southgate pe bancă, Anglia a jucat 2 finale de Campionat European, în 2021 şi 2024, iar la Mondiale a fost eliminată în semifinale, în 2018, şi în sferturi, în 2022.

Eddie Howe, antrenorul lui Newcastle, Graham Potter şi Thomas Tuchel sunt primii pe listă pentru a-l înlocui pe Southgate. Alți candidați ar fi: Mauricio Pochettino, Lee Carsley, antrenorul Angliei Under-21 și foștii internaționali Frank Lampard și Steven Gerrard.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *