Evaluarea Naţională, rezultate finale: în Dolj, promovabilitatea este de 71,74%

0
154

 

Au fost afişate rezultatele finale la examenul de Evaluare Naţională, susţinut de  absolvenţii clasei a VIII-a. În Dolj, faţă de datele iniţiale, procentul de promovabilitate a crescut, după finalizarea contestaţiilor, cu 0,9, ajungând la 71,74. Au fost înregistrate, în plus, şase note maxime, una la Limba şi literatura română, cinci la Matematică.

În urma reevaluării lucrărilor contestate, în județul Dolj, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 71,74%. După contestații,18 candidați au fost notați cu 10 (zece) la proba de Limba și literatura română (o notă de 10 în plus față de rezultatele inițiale) și 38 de candidați au obținut nota 10 (zece) la proba de Matematică (5 note maxime în plus față de rezultatele inițiale). Au fost depuse 941 de  contestații: 523 la Limba și literatura română; 418  la Matematică. La Limba şi literatura română, după contestaţii, 186 de note au fost evaluate în minus, iar 30 au rămas neschimbate. La Matematică, 148 de note au scăzut, 194 fiind crescute. “S-a văzut eficienţa evaluării digitalizate. În Dolj, s-au obţinut rezultate îmbucurătoare. În acelaşi timp, trebuie să ne preocupăm şi de cei care au obţinut rezultate mai puţin bune, iar, în urma discuţiilor realiste cu părinţii copiilor, cu diriginţii, elevii să fie îndrumaţi, în funcţie de capacităţi, spre învăţământul profesional şi dual, trendul în aceste domenii fiind unul ascendent, colaborarea cu operatorii economici fiind foarte bună”, a precizat prof. Aida Virginia Ionescu, inspector general – adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, preşedintele Comisiei judeţene de admitere.

Urmează admiterea în liceu

Conform calendarului, în zilele de 11 – 12 iulie, respectiv 15 – 22 iulie va avea loc completarea fişelor de înscriere de către absolvenţi şi părinţii acestora, însoţiţi de diriginţii claselor a VIII-a. 22 iulie este data limită pentru transmiterea bazei de date de la Centrele de admitere judeţene către Centrul naţional de admitere, a doua zi urmând să aibă loc verificarea şi corectarea eventualelor erori. Pe 24 iulie, va avea loc repartizarea computerizată, comunicarea rezultatelor urmând să fie afişată, cu locurile rămase disponibile, la unităţile de învăţământ liceal. În intervalul 25 – 30 iulie, va avea loc depunerea dosarelor la şcolile unde candidaţii au fost repartizaţi. În ceea ce-i priveşte pe elevii romi, repartizarea va avea loc pe 18 iulie, comunicarea urmând să fie prezentată prin afişarea şi pe site-ul inspectoratelor școlare judeţene. La aceeaşi dată şi printr-o procedură similară va avea loc şi repartizarea elevilor cu Cerinţe Educaţionale Speciale (CES). În ceea ce priveşte învăţământul special, înscrierea şi repartizarea candidaţilor vor avea loc în 15 – 16 iulie. “În Dolj, avem, conform planului de şcolarizare, 165 de clase, 159 dintre acestea pentru învăţământul de masă, trei pentru învăţământul special, două pentru frecvenţă redusă, una la seral”, a mai spus prof. Aida Ionescu. În învăţământul dual sunt 269 de locuri, în cel profesional 756 de locuri. Pentru învăţământul profesional special sunt alocate 20 de poziţii, iar pentru special dual – 16, ambele forme fiind şcolarizate la Liceul Tehnologic Special “Beethoven” din Craiova. La învăţământul profesional de stat, sunt 32 de locuri pentru romi şi 31 pentru elevii cu Cerinţe Educaţionale Speciale (CES).

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *