Ştiinţa, sparring cu Dumbrăviţa, ascuns de ochii fanilor

0
83

Universitatea Craiova îşi anunţă fanii despre campania de abonamente şi despre prezentarea noilor echipamente, dar le ascunde ce se întâmplă cu echipa. Spre exemplu, singurul amical desfăşurat în Bănie înaintea campionatului a fost ţinut secret de Rotaru şi oamenii săi. Dacă pe vremuri fanii se adunau buluc, pe “Tineretului” sau pe “Central 2” să vadă noutăţile Ştiinţei, chibiţând despre ce se va întâmpla în următoarea stagiune, fiind o atmosferă caldă, amicală, acum relaţia dintre echipă şi suporteri e sublimă, dar…lipseşte desăvârşire. Nici măcar virtual nu mai au prilejul suporterii să-şi dea cu părerea, fiindcă nici măcar rezultatul nu a fost afişat. Rotaru & compania au ales să nu dezvăluie nici măcar că se joacă un amical în Luncă, de teamă probabil că fanii se vor zgâi din Bulevard, pe la garduri, la “superstarurile” transferate în vara aceasta. E adevărat, dacă se prezintă precum în amicalele din Austria, juveţii nu prea ar avea ce să le arate suporterilor, poate decât să stârnească alte ironii amare.

Despre amicalul din Lunca Jiului ne informează însă adversarii Ştiinţei, pe canelele lor oficiale. Cei de la Dumbrăviţa au pierdut cu 1-0 amicalul, dar au avut mai multe ocazii şi mai clare, încasând unicul gol, de la Mitriţă, când erau cu rezervele pe teren.

Universitatea Craiova începe campionatul vineri, de la ora 21.00, când întâlneşte în deplasare pe  Hermannstadt şi atunci ne vom lămuri în mare măsură ce a pregătit Gâlcă în cele 4 săptămâni de antrenamente intense.

Dacă Universitatea Craiova nu a dorit să le împărtăşească fanilor săi amănunte despre singurul joc de verificare susţinut în Bănie, înaintea sezonului, cei de la CS Dumbrăviţa au publicat inclusiv cronica partidei din Lunca Jiului, pe site-ul oficial.

„Prima repriză a fost echilibrată, cu situații importante de ambele părți. Prima șansă mare de gol ne-a aparținut: în minutul 7, Modan a trimis o pasă în adâncime, iar Dragan Paulevici a șutat de la mare distanță, fiind aproape de a-l surprinde pe portarul oltenilor. În replică, gazdele au lovit bara porții lui Trifon, în minutul 15, prin Andrei Ivan. O nouă șansă importantă de gol pentru Dumbrăvița a venit în minutul 38: Paulevici l-a lansat pe stânga pe Cibi, care a depășit doi adversari, a intrat în centru și a șutat de la 16 metri, puțin pe lângă poartă. În repriza a doua, staff-ul nostru tehnic a rulat întreg lotul avut la dispoziție. Craiovenii au marcat unicul gol al întâlnirii în minutul 68, prin Alexandru Mitriță, cu un șut sub transversală de la 13 metri” au scris cei de la CS Dumbrăviţa.

„E clar că s-au întâlnit astăzi două echipe aflate în momente diferite ale pregătirii. Noi suntem abia la început, iar ei se pregătesc de prima etapă, au primul meci peste mai puțin de o săptămână. Am arătat foarte bine în acest joc, pot spune că jucătorii noi s-au integrat deja foarte bine, încă de la primul test am văzut acest lucru. E îmbucurător faptul că am ținut piept cu brio unei echipe de primă ligă, participantă în cupele europene. Am avut câteva ocazii destul de mari în prima repriză. Într-adevăr, după minutul 60, pe fondul schimbărilor, am fost dominați clar, dar și în aceste condiții am rezistat și ne-am apărat destul de bine. Chiar dacă gazdele au fost în control, le-am pus probleme, am fost preocupați de joc, nu doar de apărare până în minutul 60. Și ne mai așteaptă încă un amical foarte puternic, marți, cu CFR Cluj”, a declarat Cosmin Stan, antrenorul celor de la CS Dumbrăviţa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *