Comunicat de presă Universitatea din Craiova

0
19

Comunicat de presă

Universitatea din Craiova, în calitate de partener în proiectul “Mindchangers: Regionsandyouth for Planet andPeople”, finanţat de Comisia Europeană prin programul DEAR (DevelopmentEducationandAwarenessRaising), a organizat evenimentul regional “Mindchangers – Empowering Youth for SustainableFuture”, ce şi-a propus să aducă în centrul atenţiei rolul pe care tinerii îl joacă în abordarea provocărilor stringente legate de schimbările climatice şi migraţie.

Evenimentul a avut loc în data de 13 iunie 2024 şi a debutat la ora 10:00 cu prezentarea proiectului Mindchangers în holul central al Universităţii din Craiova. După o pauză de cafea, au urmat sesiuni de lucru interactive cu tinerii, găzduite în Sala de Lectură Multidisciplinară a Bibliotecii UCV (Sala 277). Deschiderea oficială a evenimentului a fost realizată de către Monica Tilea, reprezentanta Universităţii din Craiova, la ora 11:30.

După pauza de prânz, programul a continuat cu festivitatea de premiere a concursului “Act for Change”, moderată de Monica Tilea, iar între orele 15:00 şi 16:00 a avut loc o expoziţie a proiectelor locale Mindchangers, moderată de Alina Reşceanu, tot din partea Universităţii din Craiova. Evenimentul s-a încheiat la ora 16:30 cu concluziile. Evenimentul a fost organizat în contextul “Zilele porţilor deschise” la Universitatea din Craiova.

Prin intermediul acestor activităţi, cei aproximativ 100 de participanţi au avut oportunitatea de a cunoaşte modalităţi concrete şi eficiente de a deveni agenţi ai schimbării pozitive atât în comunităţile lor, cât şi la nivel global. Evenimentul a oferit un cadru propice pentru schimbul de idei, pentru consolidarea reţelelor de colaborare şi pentru inspirarea tinerilor în a-şi asuma un rol activ în construirea unui viitor mai bun pentru planeta noastră.

Pentru a încuraja şi mai mult implicarea tinerilor în aceste tematici vitale, Universitatea din Craiova a lansat, în cadrul evenimentului, concursul ACT for CHANGE. Acest concurs a invitat tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 35 de ani să prezinte idei creative legate de combaterea schimbărilor climatice şi a migraţiei. Participanţii au fost încurajaţi să-şi exprime viziunea şi soluţiile propuse prin intermediul unei game diverse de forme de exprimare, precum fotografii sugestive, postere, compoziţii muzicale sau creaţii literare. Cele mai ingenioase şi convingătoare propuneri au fost recompensate cu tablete de ultimă generaţie, oferind tinerilor instrumente valoroase pentru a-şi continua misiunea de agenţi ai schimbării.

Prin acest eveniment, Universitatea din Craiova şi-a reafirmat angajamentul ferm faţă de promovarea dezvoltării durabile şi faţă de capacitarea tinerei generaţii în a deveni lideri şi agenţi ai schimbării într-o lume aflată în continuă transformare.

Echipa de proiect,

21.06.2024

mindchagersactforchange@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *