Primă probă a Bacalaureatului, în Dolj: prezenţă de aproape 97%, un singur eliminat, aşteptări mari

0
98

În prima zi a lunii iulie s-a desfăşurat prima probă a examenului de Bacalaureat, la Limba şi literatura română. În Dolj, dintre cei peste 4.000 de candidaţi înscrişi, au fost prezenţi 3.637, cu o rată de participare de 96,90%. Examenul s-a derulat în condiţii normale, fiind înregistrat doar un caz de posibilă fraudă, unul dintre candidaţi având asupra sa telefonul mobil. Subiectele, aşa cum spun şi elevii şi cadrele didactice, nu au fost foarte dificile, chiar sub ceea ce a fost la Simularea Naţională din primăvară.

Elevii sunt încrezători. Aşa s-a întâmplat şi astăzi, când a avut loc proba scrisă la Limba și literatura română. La Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”, am luat contact cu câţiva dintre candidaţi. “Au fost subiecte O.K., chiar mai uşoare decât la Simulare. Nu cred că vor fi probleme”, a spus Angus, unul dintre candidaţi. La rândul ei, Beatrice, elevă a aceleiaşi instituţii de învăţământ, a menţionat: “Nu cred că au fost probleme. Subiecte uşoare, sub cele de la Simulare. Se poate obţine o notă peste 8”.

Părerea profesorilor

Au vorbit copiii, îşi spun părerea și cadrele didactice. “Cred că au fost subiecte abordabile, fără un grad mare de dificultate. Nu a fost nimic foarte greu şi sunt convinsă că vor fi obţinute note mari”, a precizat  Irina Căpăţână, profesor de Limba şi literatura Română, la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”.

Prof. dr. Daniel Alexandru Ion, inspector general al învăţământului doljean, preşedinte al Comisiei Judeţene de Bacalaureat, a precizat: “Totul s-a desfăşurat în condiţii normale. A fost un caz de eliminare a unui candidat. Regretăm ceea ce s-a întâmplat pe str. “Constantin Brâncuşi”. Fata, victima, a susţinut proba, cu subiectele de rezervă, în intervalul orar 13:00 – 16:00. Am avut o prezenţă de aproape 97%”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *