Jucării de contrabandă şi un autoturism urmărit internaţional, descoperite de poliţiştii de frontieră de la Bechet

0
33

Polițiștii de frontieră români și bulgari au descoperit, împreună cu lucrătorii vamali, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, peste 800 de jucării, constând în figurine de plastic, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute şi care prezentau suspiciuni de contrafacere. De asemenea, aceştia au descoperit şi un autoturism dat în urmărire internaţională.

În data de 30.06.2024, la primele ore ale dimineţii, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet s-a prezentat, pentru a intra în țară, un cetăţean maghiar în vârstă de 69 de ani, aflat la volanul unui ansamblu rutier ce transporta diverse bunuri, pe ruta Grecia-Slovacia. “Cu ocazia efectuării controlului mijlocului de transport, polițiștii de frontieră români și bulgari, împreună cu lucrători vamali, au descoperit, disimulate printre bunurile transportate, mai multe jucării purtând însemnele unei mărci protejate. În urma inventarierii bunurilor descoperite, au rezultat 816 de jucării, constând în figurine de plastic, susceptibile a fi contrafăcute. Jucăriile, în valoare de aproximativ 81.600 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de Biroul Vamal Bechet, în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale, prin unitatea de Parchet competentă”, a precizat Giulia Ştefania Băzăvan, purtător de cuvânt al Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj.

Autoturism căutat de autoritățile germane, descoperit în PTF Bechet

În aceeaşi zi, la PTF Bechet s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, pentru  efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean român în vârstă de 42 de ani, la volanul unui autoturism marca “Mazda”, înmatriculat în România. “La controlul de frontieră, în urma verificărilor suplimentare derulate, s-a constatat faptul că autoturismul figura, în bazele de date, ca „bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autoritățile din Germania la data de 17.01.2020. Autoturismul, estimat la aproximativ 55.000 de lei, a fost indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluțiile legale, prin unitatea de Parchet competentă”, a mai spus Giulia Băzăvan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *